Nyheder

retrieverne.dk

-et liv som er gået i hundene

 

27.03.2020


Trunten er blevet insimineret med den lækre engelske FTCH TRODDENMILLS BECK AND CALL OF LEACAZ.

Flint, som han i daglig tale kaldes, har været kvalificeret til I.G.L. Retriever Qualifier 2016, 2017 and 2018, og fast del af det engelske "landshold", GB Retriever Teams, 2016, 2017, 2018 and 2019.

Hvis alt går vel, ser de små dagens lys den sidste uge i maj 2020.

Du kan se mere her på Rikkes egen hjemmeside 
Eller til Flint hos Leacaz gundogs PS: nej Rikke, det skal vi ikke;-)

/Jens
18.01.2020


Det er med stor sorg vi i torsdags måtte sige farvel til skønne Ashley.
Rikke sagde det allerede da Ashley var ca. 10 uger gammel; “hun går ikke rent på bagbenene”, og hun har sagt det hele vejen igennem “der er noget galt”.


Jeg kunne i starten ikke rigtig se det, og slog det hen som Rikke var, ja, pylret…

men som tiden gik, og hun voksede sig større har jeg den sidste måned, og mere tydeligere kunne se hvad Rikke mente. Det var ikke bare de lange ben hun havde svært ved at styre i sin hvalpekluntedhed. Hun havde så at sige ingen hofter den stakkels pige.

Ashley blev lyst i torsdags, og hun sov stille ind i en alder af blot 10 måneder.


Ashley var en “må ha’ “ hund for Rikke. Vi havde i og for sig vel hunde nok, men kombinationen tiltalte hende, og så var Ashley jo den fineste lyse lille tyksak, så der var ingen vej udenom- hun måtte have hende!


Jeg kan selvfølgelig da lide alle Rikkes hunde, og har stor glæde ved at bo sammen med dem, men jeg følte et langt tættere bånd til Ashley end så meget de andre to hun har. Hvad Ashley ikke har bragt mig af grin for sin ligefrem måde at tilgå mig på- og ømme ører, for slet ikke at tale om dem. De er ikke for små i forvejen, men hun havde en stor trang til direkte at gumle mine ører, helt til de var ømme, og jeg har tilmed fået en bruskforandring i det ene ører af det:-)
Min tud har hun også fornøjet sig gevaldigt med at gumle på.

Hun kastede sig buldende ind i mig, og når hun sad oppe kastede hun sig ud efter et eller andet i blind tillid til jeg jo nok skulle sørge for hun ikke røg ned. Jeg kunne have nået meget mere hver dag hvis ikke “lille hjælper” skulle hjælpe til altid. Men jeg har jo nydt det, og hun fik mig til at le.
Utallige er de timer vi sammen har brugt siddende på græsset i haven eller på gulvet fordi hun har kommet for og “ville dele” et kødben med mig.
Når hun åd sin mad var det lige før skålen røg med ind, og som jeg flere gange påpegede overfor hende, så var det ikke særlig feminint at slutte måltidet af med en ordentlig bøvs.


Jeg faldt for hende da vi besøgte hende, og hun puttede sig under hætten på min anorak og faldt i søvn op ad halsen på mig- den anorak som hun senere åd det ene ærme af.
Hun har også bidt et hul i mine chaps, de lange ben kunne række langt og få fat i det mest utrolige. Det har jeg været lidt irriteret over. Indtil igår, hvor jeg var på jagt, og jeg egentlig synes chapsene havde en charmerende patina ved at have det hul, lige midt på låret.

Henrivende Henriette- jeg er så ked af det, jeg vil savne hende, vi vil savne hende.


Ja, vi har været skide uheldige, men vil du satse på måske noget gammelkendt og måske mere sikkert, eller springe ud og tage de høvl med der måtte komme fordi du satser fordi du tager det ind som du synes er mest spændende.
Den her gør sq lidt meget ondt i mig, men jeg kommer ikke til at anbefale Rikke til at ændre kurs.

Ære være dit minde Ashley.


/Jens
19.10.2019Så skete det endelig, lille Simba kom til landet. Efter mit forgæves forsøg med at få en hvalp i foråret blev Rikke enig om, at jeg skulle give den gas og jeg skulle udleve min drøm om at hente en "ægte" canadier.

Er de så meget bedre, er et spørgsmål jeg ofte er stødt på; det siger jeg ikke, men efter jeg i tidernes morgen fik Fimpe har min helt store drøm været at hente en fuldblods, noget ikke "alle" har :-)
Jeg magtede ikke at overskue det dengang jeg skulle have Disney, så det blev via en tysker der havde det mere overskud en jeg selv. Jeg synes stadig det er en stor opgave; der er en del at koordinere, sproglige forviklinger, hvilket ikke bliver lettere af vi har lidt andre regler end i Canada. For slet ikke at snakke om transporttiden. Og så er det ingen hemmelighed at det er pænt dyrt.
Men nu er det gjort- og jeg er ovenud lykkelig for mit lille vidunder.
Simba er oprindelig opkaldt efter Spirillen; en tegneseriefigur som altid har fået mig til at smile. Først skulle han kaldes "Marsu", men da jeg havde tørstrænet det en del, og fandt det bøvlet, og efter jeg fandt ud af at uét skulle udtales som y, så gav jeg efter Rikkes store ønske om at kalde ham Simba. Hvilket også passer fint til en med store plader og et yderst velfungerende tandsæt.

Simba har taget det hele i stiv arm, han er faldet enddog ganske godt til, og virker faktisk som han er ret godt tilfreds med sin nye tilværelse.
Nu må vi se hvad vi kan bringe det til, men med ham som med mine andre- primære succeskriterie er at vi har det sjovt sammen.
Det skal vi nok få, så succeshistorien er allerede skrevet:-)


Bonus info: Jeg mødte en amerikansk markprøvedommer, og fik her lejlighed til at forhøre mig om hvordan og hvorledes med de amerikanske og canadiske hunde på deres prøver- de flusher med dem; som jeg hørte det bruger de dem som vi ser folk bruger en spaniel. Og apportere efter skuddet.
They must be hardgoing- hard cover, lots of
blackberry and lots of work in wetland.
Jeg havde hørt så meget om de tilladte piveri? Kæmpe forundring mødte mig- we do not accept any noise from the dog!
EL- halsbånd? We do most use the buzzer function, but yes, if still not obeying.......
Jeg forsvarer stadig ikke brugen af EL, men jeg forsvarer heller ikke andre træningsmetoder, der får et middelalderligt torturkammer til at fremstå som et wellness ophold./Jens

27.03.2019


I torsdags poppede der pludselig, ud af det blå, en masse billeder ind på min tlf af den fineste, nyfødte, snehvide labrador tæve.
Jeg skrev til Rikke hvad hun havde gang i?
"ihh skat, .... en laaaang sms"; en lang uddybende forklaring på hvorfor hun måtte have den hund! Hvad siger du? Jeg siger du er godt tosset, men jeg siger også at du skal følge dit hjerte.
Så den hvalp kommer engang midt/ sidst i maj.


I går var den den dejligste dag, altså lige indtil Simbas opdrætter ringede for at fortælle Simba, ved sundhedstjekket, manglede den ene kugle.
Jeg var egentlig blevet varskoet, men jeg havde slået det hen som der blev lavet sjov med mig:-(
Hvad så nu?
Jeg blev forelagt flere muligheder, men enden på historien er; ingen hund til mig i denne omgang.


Jeg står ikke absolut og SKAL have en hund, men når det rigtige, for mig, viser sig, så vil jeg måske nok gerne.
Magda synes jeg er en rigtig lækker tæve, og med lige netop det kuld her synes jeg det hele var spændende og eftersom tingene udviklede sig til at det var muligt, var alting perfekt.
Jeg var meget begejstret for muligheden.

Jeg er VIRKELIG ked af det lige nu, men trods alle forsøg på at hjælpe mig kan jeg ikke "pludselig" gå på kompromis med de konklussioner jeg i de sidste 8 uger har truffet, samt ikke mindst med hvad min mave fortæller mig.
Simba/Bertram, er en lækker dreng med mod på livet, men jeg kan ikke bruge en hund som ikke kan bruges til sport.
Vi håber på miraklet sker og stenen falder ned som sendt fra himlen!
Men realistisk set; så har jeg indstillet mig på tingenes tilstand.


Jeg ønsker hans, og hans søskendes nye familier alt det bedste fremover.
I får nogle fantastiske hunde, det er jeg vis på./Jens


15.02.2019


I går skulle spændingen udløses, og Beauty skulle scannes for hvalpe. Stor var forventningen, og vi glædede os i stor stil til at skulle nyde de små, men skæbnen ville det anderledes- ingen bobler at se.
Rikke er, forståelig nok, dybt dybt bedrøvet.
Jeg selv er rigtig ked af jeg ikke får fornøjelsen af at følge al den glæde Rikke oplever med sit hvalperi og det er bedrøveligt hun ikke får lov at nyde et kuld i denne her omgang. Jeg ser hendes daglige glæde og forventning, og jeg ved hvor meget hun forbereder sig for at finde den rigtige kæreste til Trunten, og for at gøre alting rigtigt.
Øv, intet mindre end øv..... !
Det havde jeg gerne undt hende, og jeg skal ikke sige mig fri for, at jeg også glædede mig som en vanvittig.
Vi prøver igen./Jens
----------------------------------------------------------
21.12.2018

 

En hændelse på en B prøve start september gjorde udslaget til jeg sidst september indgav jeg min afsked som DRK dommer. Midt oktober lavede jeg den aftale med formanden for DU, på hans foranledning, at jeg skrev en mail om jeg blot ønskede at sætte min gerning i bero. 

Denne mail ringede jeg til ham få dage efter og sagde ikke var oprigtig- det var definitivt slut.

Jeg betalte kontingent til DKK i oktober, og bibeholdte derved min autoritiation. Som dommer får du refunderet dette kontingent af DRK, men eftersom jeg stod hvor jeg stod har jeg ikke sendt denne regning videre, men afholdt af egen lomme. Nu kommer så opkrævningen til Rikkeś medlemsskab, så med stor velvillighed fra DKK, har Rikke og jeg så at sige fået lov til at bytte medlemsskab således hendes kontingent er betalt, og mit medlemsskab som istedet for der udløb.

Oprigtig talt, så har jeg ikke lyst til at bruge flere kroner på et kontingent end nødvendigt er, hvorfor jeg for at undgå at skulle betale yderligere, meldte mig ud af DKK og jeg mister derved min autoritiation. 

 

Andet end jeg ikke lige synes jeg har lyst til at bruge flere på penge på kontingenter end højst nødvendigt er, havde det som sådan ikke behøvet gøre den store forskel om min bestalning blot var sat i bero,

Men jeg går for meget op i den her sport.

Enten er du med, eller også er du ikke med.

 

Som jeg arbejder er der ingen forskel på om det er en almindelig kedelig onsdag eller selveste Juleaften- jeg skal altid søge fri hvis jeg skal et eller andet. Så for hver gang jeg har brugt en lørdag på at dømme, der har jeg skulle søge fri, inkl dagen før og måske efter hvis jeg skulle langt, endsige brugt feriedage. At dømme en prøve kan let komme til at koste mig to - tre fridage. Jeg har fandemer brugt mange ferie og fridage for at yde mit til fællesskabet, men hvis din indsats er i så ringe den kategori, hvor det er okay du behandles irettesættende, nedværdigende og respektløst af de du bruger din tid for, samtidig med du føler opbakningen fra organisationen du betjener er mangelfuld; undskyld, men så er man sq da mere end ualmindelig ubegavet selv, hvis det er noget man ønsker at fortsætte med.

 

Jeg skal ikke dømme udelukkende for min egen fornøjelses skyld. Jeg skal heller ikke dømme som uengageret og stereotypt fyld; “kan du se kasteren? Når du har meldt klar vil der blive skudt og fuglen kastes mod den busk der til venstre- OK på kritiksedlen, og så ellers tak for en god prøve. For endelig ikke at glemme at sige tak for mad”.

Så gik den dag godt, jeg har ihvertfald hygget mig; nydt det gode selskab. Og min status. Måske det er fedt- men sådan fungere det ikke hos mig.

 

Jeg skal bidrage med noget positiv og konstruktivt, jeg skal være ærlig og engageret, dømme på det jeg oplever, og komme med den feedback det fortæller mig. Jeg vil opnå faglig respekt, omkring de ting jeg foretager mig, via mit engagement og virke.

Når jeg ikke føler jeg har den opbakning blandt det publikum jeg er sat til at betjene; ja, så er det sq lige fedt.

Jeg er ikke bitter over jeg ikke skal dømme mere- overhovedet ikke, det er fair nok. Men jeg er oprigtig ked af det må stoppe, og jeg er oprigtig ked af den måde det er sket på. Det bidrager ikke til det gode humør, så det er der ikke rigtig nogen grund til at dvæle for meget over.

 

Der er blevet fortæret nogle skovsnegle af de forskellige gennem tiden, men hvad andre måske spiser af skovsnegle for at være i "klubben"; det må de forskellige selv stå på mål for. Det rager ikke mig.

Jeg brugte flere dage blandt deltagerne end som dommer. Derfor er jeg måske også anderledes påvirkelig end måske andre kan være i samme situation.

 

Jeg ved der arbejdes på en lidt mere konsekvent og mere snap arbejdsgang. Lad os nu se. Vi må håbe for klubbens fremtid tingene ændrer sig. Historien viser der ikke rigtig sker en skid. Lige nu er det ikke rigtig helt godt, og det kan du ud af BE ref. læse, at de heller ikke helt synes.

 

Jeg har ikke lyst til at blive uvenner med gud og hvermand over hvad der foregår omkring en skide hundeprøve, og jeg har ikke lyst til at skulle være notorisk kværulant; sur og bitter over noget så ligegyldigt som en hundeprøve i virkeligheden er- der findes sq andre ting i livet man så rigelig kan glæde sig over end lige hundefnidder.

 

Ikke mere tudefjæs, når alt kommer til alt, så er den tid og energi jeg gennem årene har lagt i at servicere nok mere end hårdt tiltrængt på min egen hund;-)

 

Nok om det.

 

 

 

 

Rikke har fået sin egen hjemmeside til sin kennel; www.beauty-labradors.dk

 

Heat har det fortræffeligt- jeg snakkede en god halv time den anden dag med hans nye far. Jeg var slet ikke klar over han var så dygtig da jeg havde ham *G* Dejligt:-)

 

Og så har mit barnebarn, Liam, lært at sige morfar. Jamen for pokker da:-)

 

Glædelig Jul og Godt Nytår.

 

 

/Jens

 

-----------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

22.09.2018

 

Heat er flyttet endeligt til sin nye famillie i Fredericia, hos Anne og Tommy.

Heat skal fungere som hygge- og familiehund, og befinder sig ganske godt med sin nye tilværelse:-)

 

/Jens

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

21.08.2019

 

UHM weekenden var ikke lige vores weekend. Lady lagde fredag aften ud med at overbrække den hytte vi havde lejet. Lørdag ville Rikke trække hende eftersom hun ikke mente Lady var blevet ordentlig frisk. Jeg pressede på, det skulle jeg ikke have gjort.

Allerede første diciplin kaldte Rikke hende af fordi intet fungerede som det skulle. Lørdag aften gav Lady gulvet endnu en omgang, og valget blev at vores deltagelse til UHM blev som tilskuere. Rikke ikke ville stille en ikke frisk hund, bare for at være med, og i forhåbning om at det gik nogenlunde, og bagefter stå og komme med dumme undskyldninger om hunden var syg hvis det ikke gjorde.

Det er ikke den Lady hun ønsker at vise frem.

Klogt valg af Rikke som har min største respekt.

Vi var knap nået hjem før Trunten gik i løb, og Lady fulgte kort tid efter.

 

Lørdagens vinderklasse blev en sølle omgang for drengene. Trunten kom med til finalen hvor det også blev en kort fornøjelse.

Det var ikke det vi kom efter, men sådan kan det gå;-)

 

Det var absolut stadig en herlig weekend.

 

 

/Jens

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

27. juli 2018

 

Weekendens udskejelser stod for egen part for at dømme i Midtjylland; pigernes part stod for at føre sig frem på bedste vis.

 

Lørdag stillede Lady på sin anden B prøve i begynderklasse, og sørme om det ikke gik fantastisk. Een af de andre dommere fortalte mig, at Rikke havde modtaget kritikken med tårer i øjnene. Det er jo hendes lille baby.

Lady skulle tilmed blive dommerens bedste hund- super flot af Rikke og hendes vidunderbarn:-)

Efter hvad Rikke beskriver en ganske sjov, udfordrende og underholdende prøve.

 

Trunten er jo Trunten, og i den her weekend passede det hende altså at både løbe og høre efter. Hun kan stort set det hele, men hun gider ikke anstrenge sig hvis ikke hun synes det er sjovt og udfordrende.

Efter sigende en udfordrende prøve, terræent i sig selv er hårdt. Der var blevet lagt mange taktikker på ventelinien.

Trunten vandt sq:-)

Nu skal de til Eliteprøven. Det var de også for to år siden, og der så jeg en Rikke i sit nok livs største begivenhed.

Hun stod og, ja for at sige det ligeud, skidefrøs, men jeg garantere for der ikke var nogen andre steder i denne verden hun hellere ville være end stå der og fryse i blæst og regn.

Jeg glæder mig ustyrlig meget over de igen kan få denne oplevelse.

 

Søndag nakkede Trunten en distraktion; jamen mor, du havde jo ikke sagt "nej". Korrekt- Trunten tåler ikke sjusk *G*.

Lille- lorten blev, på sin første WT, placeret 5WT, 1 point efter en sæk hundefoder.

 

En skøn weekend for tøserne. Vi er meget taknemlige og skylder stor tak til jer som stod bag weekenden.

 

 

/Jens

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

18. juni 2018

 

Den i mine øjne største begivenhed i retrieververdenen er vel overstået. Endnu engang har vi lukreret på de sydjyske ildsjæle.

Hold nu op jeg er begejstret, glædet mig og set frem til denne begivenhed i de to år som er gået siden jeg sidst deltog.

Jeg blev bestemt ikke skuffet, vi slog ikke til, det er jeg ikke ligeså glad for, men selve arrangementet var endnu engang i særklasse.

Disney og jeg lagde ud med at miste den allerførste kastede fugl- det vinder man sjældent på;-(

Sq en lidt tam start, næste post gik bedre men ikke prangende, det var faktisk først da vi nåede lidt over halvt ind i prøven Disney begyndte at vise hvad det er han indeholder. Jeg var bestemt heller ikke for god selv, jeg havde mistet modet lidt og gik nærmest i panik på vores post 2, og genfandt først modet for langt henne.

Det lyder langhåret, men jeg havde allermest lyst til at pakke sammen efter første post, men tænkte jeg måske mest af alt behøvede at arbejde med mig selv for at komme videre efter nederlag. Det er ikke sidste gang det kommer til at ske, og måske vi den næste gang kan nøjes med blot dårlige point.

Jeg synes også jeg skyldte tilrettelæggerne ikke at blive for meget tøs fordi verden gik mig imod.

Anyway; en sjov oplevelse var på post 5 at være opsammen med en anden pludderrøv med samme far som Disney; Henrik Billeschous Mickey. Og så gik det rigtig rigtig fint. Han fik 19 og jeg 20, men det var mega fedt at stå med en makker og tingene kørte som var de velsmurte maskiner. Kæmpe oplevelse, af de gode, og jeg gik nærmest beruset af oplevelsen ud derfra. En super hund, den forventer jeg vi kommer til at se meget mere til.

 

Vores den sidste post var en lidt lang dobbeltmarkering, og med fare for igen at lyde for langhåret, så var det måske belønningen for ikke at give helt op.

Hold nu kæft hvor Disney gik lige på. Den ene skulle han først igennem noget højt græs, og det var tydeligt at se han lige skulle orientere sig hvor han var da han kom ud, og at han var 100% sikker på hvor fuglen lå. Begge fugle løb han op og nærmest samlede op som han lige havde lagt dem der selv.

Det var en situation som med al tydelighed viste mig hvad det er som gør jeg stadig gider nu det sjældent går rigtig godt.

Jeg kan ikke beskrive det, men det føltes ualmindelig godt, Disney og jeg var 111% samarbejde- cool!

Vi fik 20 point, og det som de eneste på den post. Det udløste en "Judges Choice".  Jeg er ualmindelig glad for den anerkendelse på en så skidt startet dag. Jeg har allerede nu haft flere stunder hvor jeg har dvælet sammen med min præmiedummy. Det er stort for mig og jeg værdsætter det meget højt.

 

Trunten var jeg også spændt på. Jeg synes hun er fantastisk, men hun har altså også nogle perioder hvor hun er lige lovlig sig selv nærmest. I weekenden havde hun endelig fået kridtet skoene, og det var mig en kæmpe fornøjelse, at se "mine piger" stå i semifinalen, og jeg blev endnu mere begejstret da jeg så hvordan Trunten strittede rundt med benene for at komme hurtigt ud for at hente en fugl. Og hjem.

Desværre rækte det kun til den ene halvdel af semifinalen. På post 2 missede hun en fugl, og ude var hun. Øv.

 

At det var Kristian som vandt RM tillader jeg mig at kalde en ikke større overraskelse. De har virkelig fundet melodien de to.

Efter jeg på tæt hold har oplevet hvor sympatisk og hensynstagende han er overfor sine hunde er det mig ham virkelig velundt.

 

I Sverige var på på træningsophold sammen med 2. vinderen. De hygger sig altså også. At se Finn og sin hund gå og lege sammen er smittende glæde. Vi kalder ham lidt Finn- andenvinder, men hvilken 2. vinder. Jeg har så stor respekt for det de har foretaget sig.

 

Majbrit blev 3. vinder, sidste års 4. vinder. Som jeg siger, med den fremgang hun viser gider jeg ikke stille op om 2 år!

Det er så velfortjent, og jeg under hende det fuldt ud.

 

Trods min egen store skuffelse vil jeg  sige, at det er tre værdige vindere og jeg glæder mig sammen med dem.

 

Vi har været en tur til IWT. Det var en rigtig god tur. Sådan rigtig prangende gik det ikke ligefrem, men lærerigt, for pokker der er meget at tage med hjem. Både som deltager og dommer. Super gode inputs.

Den her prøve tåler ingen sammenligning med sidst jeg var afsted. Det var også en fin prøve, men hvor der der var meget løben ligeud over pløjemarkerne, var der her tekniske detaljer som gjorde, hvad der mest af alt lignede en walk over, kunne vise sig som nærmest umuligt at løse. For pokker det var godt, jeg er vild med den slags; fysisk krævende, tekniske detaljer, lydige hunde som den ondetordemer skulle være jagthunde når de blev sluppet fri.

Sådan!

 

Min eget hold havnede lidt langt nede, men to gode dage med afslappet holdning på holdet. Jeg var den første som lagde ud med et "0", jeg var lidt spændt på reaktionen fra de andre to, men hvis der kom noget var det kun venskabelig drilleri , og vi holdt sammen og sluttede med maner.

Jeg er meget tilfreds med holdets sammenhold.

Rikkes hold blev nr. 4. At de ikke blev placeret skyldtes nok mest af alt Trunten ikke var i hopla, det må vi desværre erkende.

Stadig fint, og vi sætter stor pris på hendes teammates opbakning og holdånd. God stil drenge;-)

 

 

/Jens

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

28. marts 18

 

I weekenden 24 - 25/3 havde DU inviteret til seminar med Mock Trails (MT) som tema.

Jeg vil gerne gentage jeg synes det var et rigtig godt set up. Det var første føling med fjenden, men alle faktorer var med i den indlæring som jeg ser er nødvendige at øve før du dømmer en live Walk Up (WU) og er tilstrækkelig rustet til at tage den videre læring til dig som en praktisk dommergerning vil give dig på jagt.

Læringen ved sådanne forløb er selve indøvelsen selvfølgelig en vigtig del af, men lige så vigtig en læring er de refleksioner du efterfølgende må gøre dig.

 

Når du, som jeg her nu vil gøre, løfter klædet og giver udtryk for egne tanker og holdninger, så vil nogen gerne føle sig personligt ramt.

Det er ikke min intention at støde eller kritisere nogen, eller noget.

Der vil ikke være noget af det jeg vil sige jeg ikke selv har haft en chance for at gøre indflydelse på. Så hvis nogen her skal føle sig ramt, eller stødt, så bør jeg også gøre det, for jeg har selv været med til det hele .

Der er ikke mange fejl jeg ikke selv har opnået at begå, her er jeg lidt foran de fleste.

Hvis det skal have et formål at kommentere på vore prøver, så skal det gøres konstruktivt, og selvom der nok ikke ses den store sammenhæng og forkromede løsninger i hvad jeg skriver er det udelukkende hensigten at give konstruktiv oplæg til tanker.

Det er sikkert nok skudt over målet at nogen skulle synes det er interessant at vide hvad jeg mener om A prøver.

Nu er det her jo min hjemmeside, jeg skriver hvad jeg har lyst til:-)

 

I tidernes morgen jeg startede med hund var den evige diskussion omkring A prøver altid, at dommerne var for længe om at sende, fuglene lå og sprællede og flød og vi gjorde det ikke som på en rigtig jagt.

 

Kort efter klubben blev delt skulle jeg ned på et gods for at snakke med ejer og skytte omkring en åben A jeg havde sagt ja til at være prøveleder på. Jeg havde aldrig været der før, så jeg aftalte et møde inden og mødet startede med at jeg, i overværelse af godsejeren, fik et gevaldig møgfald af stedets skytte, som jeg hverken havde talt med eller mødt før. Jeg blev faktisk lidt rystet over den viste modvilje. Nu var der blevet sagt ja, men hvis vi (DRK) ikke fik sendt på fuglene tog skyttens faste folk over. Min assistent og jeg tog på dagen hver en hund med, jeg fortalte dommerne om skyttens syn på os, og min instruks til dommerne lød, at hvis de skulle vende skråen før de sendte på en fugl som lå og sprællede, så kunne de trygt tygge videre for så de fik den ikke. Så tog assistenten og jeg den. Vi har mig bekendt ikke været det sted siden, men dommerne løste deres opgave til UG, og vi endte med at skytten opsøgte os og afbrød vores præmieoverrækkelse for at give os sin ros.

Jeg fortæller dette for at vise det er et evig tilbagevendende problem.

Helt ærlig, og det var også en del af weekendens budskab; få nu (for helvede) sendt på den fugl!

 

Jeg er ikke dyrlæge, smagsdommer eller sidder i etisk råd, men jeg kan simpelthen ikke forlige mig med vi i måske i 2 min skal stå og glane på en hare som spræller før vi sender på den, fordi hunden ikke skal have den hjælp til at finde vildet. Prøv det på en privat jagt og se hvad de andre siger.

Der er så mange andre punkter vi siger “sådan er gamet”, jamen så er logikken vel også, at “sådan er gamet” med den fordel du har ved du bliver sendt på et stykke vildt som stadig ikke er helt udåndet.

 

Vi har fået Walk Ups (WU). Jeg var selv ret begejstret for dem.

Der er et helt fastlagt system på hvordan vi gør det og det. Rigtig fint, jeg ser det som den mest retfærdige måde at holde denne form for konkurrence på.

Det er ikke raketvidenskab at holde styr på 16 hunde, men vi kan let gøre det raketvidenskab hvis vi vælger at priotere systemet fremfor de aktuelle forhold og jagten.

Det skal øves, overblik og overskud i pressede situationer får du ikke uden knubs og træning.

Her er MT jo fine. Til den dag jeg var på seminar fik jeg sagt at jeg ikke ville betale for dommernes træning. Det er selvfølgelig lidt vel barsk sat op, men til gengæld ligeud af posen.

Den seneste MT jeg deltog på havde man sågar inviteret to udenlandske dommere til at komme og få en omgang træning. Generiøst af os;-)

Det er stadig begrænset hvad jeg selv har været på af MT, der har absolut også været gode oplevelser, jeg kan træne til efterårets WU samtidig med dommerne kan øve sig, win-win. Og der sad sådan et arrangement som i weekenden var sat i søen jo lige i skabet til at uddanne dommerne.

 

Hvem af jer har ikke stået på en jagt; min hund knalder tilfældigvis ikke den dag og tilmed lystre den også nogenlunde fornuftigt samtidig med, så den fugl vil jeg godt gemme til senere for at lave en cool apportering. Og måske tilmed der kan komme en anskydning som klart nok har højere priorit fremfor den døde har. Og så går ham som skød fuglen selv ud og samler den op- not so cool, but.. hvem har ret; mig med hunden eller ham som den dag har brugt alle sine sammensparede lommepenge på at komme og skyde den dag jeg tilfældigvis står bagved, og med risiko for mistede skudchancer selv samler fuglen op fordi han bliver nervøs for om den sprællende fugle pludselig rejser sig og løber.

Fuglene bliver ikke skudt for min skyld, jeg er der udelukkende for at få alle fuglene hjem og at ham/ hende som har brugt al lommeulden får sig en god dag.

 

 

Hvor meget gør vi ikke ud af at ære vildet ved jagten. Vi har som oftest nogenlunde rent og pænt tøj på, nogle med slips, vi løfter på hatten, taler pænt, hænger vildet pænt på vildtvogn, jagtfiskal som uddeler bøder for overtrædelser af jagtens skrevne og uskrevne regler, højtidelig parade evt. pyntet med gran, tændt fakler, blæser horn til vildets ære, meget stemningsfuld, smukt og højtideligt. Vi vil gerne vise vi fører traditionsbunden jagt, og vi ærer det faldne vildt.

Og samtidig med, så vandrer vi gerne flere hundrede meter rundt i terrænet for at stille os i en position hvor vi synes det netop udåndede væsen har en værdi for os at apportere. Eller fordi systemet byder os det. Er det etisk korrekt,  se en fugl blive fældet, tage besyv af at den ligger lidt for tæt os til at have værdi til afprøvning, så derfor lader vi den ligge for at gå forbi den ud i en position så vi kan give apporteringen en bedre afprøvningsmæssig værdi.

Et af de mere grelle eksempler jeg selv har været med til er en skudt fugl, og de stedlige forhold gjorde at der gik 45 min inden systemet havde kørt sin runde, og vi endelig fandt ud af at fuglen var løbet aht.

Det er så ofte jeg hører “sådan er jagt”, jamen det er det også når det levende væsen vi plukker ud af sit himmerrige stadig skal behandles med respekt selvom det ikke lige ender sine dage der hvor vi synes det kunne være mest hensigtsmæssigt for prøven at hente den.

Og hvis vi fjerner den forudsigelighed vi alle er så facineret af, er det så jagt?

 

Der bliver snakket meget økonomi ifbm vores A prøver. Det kan vi ikke tillade os at se bort fra, og vi kan heller ikke tillade os at se bort fra at de fugle vi betaler for, og ikke benytter, er penge lige ud af vinduet. Der er også økonomi i det for deltagerne; lidt billigere på en MT end på en A prøve, men ellers mange gange en fridag, over 500 i gebyr, kørsel etc.. Du skal være en god taber hvis du vil gå på vinder A, og hvis du ikke er det, så er det til alles bedste du holder dig væk.

Jeg anser ikke mig selv som en dårlig taber, jeg er som oftest ret dårlig til at gå på A prøver. Det er nærmest en tradition lig Nytårstalen.

Prøvens økonomi er ikke vigtigere end det at gøre det som er mest rigtigt for jagten.

 

Jeg erindrer en artikel i Retrieveren hvor den ene af de to danske deltagere beskrev årets eurocup (ikke stavet korrekt).

Historien lød på et drev på ænder, og der gik op mod to timer før du blev sendt. Alt imens det faldne vildt lå hvor det lå. Så tænker jeg om det har mere jagtlig værdi at hente den fugl som er skudt mere end to timer forinden, end det har at hente en optøet and som er smidt samme sted.

Eller en dummy for den sags skyld.

 

Ahr siger vi, vi bøjer etikken lidt, men det er et af de punkter jeg siger “nix”.

Lad mig sammenligne med du sætter dig ind i flyet på vej til din badeferie; flyet er ikke helt rask, og hvis mekanikeren går efter bogen skal flyet blive på jorden. Men tænker han; den går jo nok uden den vinge, du kan jo nok se så slemt er det heller ikke, mange mennesker og de er allerede ombord, de glæder sig, hvilken skuffelse og bøvl det giver hvis vi aflyser.

Nej vel?

Og vi bøjer heller ikke jagt etikken fordi det lige passer til lejligheden. Der er bare nogle ting vi ikke bøjer. Vi kan bøje proceduren/ reglerne.

 

Den traditionelle rævejagt med hunde er forbudt i visse dele af GB, tilladt i andre.

Jeg fordømmer stadig ikke, men vil bruge det til eksempel på de etiske grænser ikke kan overføres 100% til land til land, ligesom, at fordi man gør sådan i resten af verden er det i hovedtræk nok også den måde vi skal gøre det på hvis vi vil lege med, men det er ikke ensbetydende med vi blindt skal overføre det 100% til vore hjemlige forhold.

Så laver vi en jagt på hundenes præmisser. Og det er rigtig fint, men jeg kan ikke forlade tanken, at den fugl vi skyder på jagt skal ikke konverteres til en “ting” fordi jeg skal have noget jeg kan hente med min hund. Hvis vi via vores system gør at den fugl ligeså godt kunne have været en dummy, så er det efter min overbevisning ikke den måde fuglen skal bringes i hus på.

 

Jeg har ikke til hensigt at fordømmer eller kritisere andre.

Jeg kan bare herhjemme i vores hus se hvor forskelligt vi kan se på tingene. IGL filmene feks. Vi har fra 16’ og 17’, men jeg har kun set noget af 16’ inden jeg tabte interessen. Rikke derimod, hun kan sidde som var det en eller anden spændingsfilm, modsat mig som ret hurtigt inde i dag 1 tænkte, at jeg håber de har mange effektive efterapportører med til at rydde op efter sig.

 

Jeg er stadig ikke guru på hverken det ene eller det andet, og jeg vil gerne understrege det her ikke er ment som nogen kritik af hvad andre gør, og hvordan andre har det.

Jeg ved godt jeg står ret alene i hundeverdenen med de her synspunkter. Bare Rikke og jeg er slet ikke enige i det her.

Det må de gøre op med sig selv- det rager ikke mig, og det skal jeg ikke blande mig i, men jeg ser nogle etiske udfordringer, og en risiko for at den døde fugl ufrilligt skal indgå i en eller anden form for forestilling.

 

Jeg siger heller ikke jeg har ret, jeg ved godt jeg ikke er rigtig god til kompromiser hvad angår ting jeg skal stå inde for overfor andre.

Jeg skal ikke afvise jeg på sigt ikke stikker næbbet frem og smager på en A prøve igen, men weekendens reflektioner har givet mig et andet indtryk.

 

Klarhed er et værdifuldt udbytte.

 

Jeg har ikke de vise sten.

 

God Påske:-)

 

 

 

/Jens

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

29.01.18

 

Jamen dog, jamen dog, som tiden dog går.

 

Trunten har været lidt på A- prøver, og... det har Heat også.

Det er ikke gået sådan skide godt. Trunten var langt med på den ene, og kort på den anden.

 

Heat slår dog alt, max 45 sek efter snoren var taget af, da var han også taget af. Sikke noget kolort... jeg magter ikke kun gå at vente på han skulle gøre det en gang til samme dag, så jeg sagde pænt tak og farvel. Det var så 3 åben A han har været på, det har jeg alligevel aldrig prøvet før, men hvis han skal videre kræver det også den fjerde, men nu tror jeg det er nok. Han er fin på jagt, arbejder hårdt, meget behagelig, kælesyg og omgængelig.

Jeg elsker ham som den dejlige bund han er, men han og jeg taler bare ikke samme sprog. Det har jeg erkendt for længst, men det er sq svært når han ligger der og gør sig til, så ikke lige give ham en chance til. Men jeg vil ikke være skuffet over ham, det fortjener han ikke, og jeg er ikke skuffet. Jeg har en fantastisk hund, vi forstår bare ikke hinanden. Jeg kan ikke labradorsk.

 

/Jens

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

21.10.17

 

Siden sidst har vi på skift haft alle de store hunde ude og boltre sig på hhv WT, A og B prøver.

 

Starteligt var der WT dagen før hold DM, hvor de to sorte troppede op.

Beauty blev  WT vinder-et-eller-andet-langt-nede-i-rækkerne, Heat blev udråbt som endnu længere nede som bestået, men eftersom han dog havde alt hjemme, havde han stadig ikke point nok til at bestå.

Det var der så også kun 13 - 14 af de ca 50 startende hunde som havde, og men som sagt, Heat ikke point nok, men dog alt hjemme.

Far var glad:-)

 

Dagen efter troppede Beauty på hold op sammen med Peter og Jens, med deres Abellabér.

Jeg tog på job.

Beauty rendte i ind i et “0”; Rikke ringede; hun var tosset! “den mokke” *G*.

I hold dysten blev holdet 2ér, hvilket selvfølgelig bragte de store smil frem igen.

 

Der kom en B- prøve i Sydjylland- jeg skulle dømme åben, Rikke startede i vinder.

Beauty havde gjort det helt fornuftigt i indledende poster, men i finalen fik Rikke en af de der “hvorfor gjorde jeg ikke bare sådan” oplevelser med Beauty, og lavede en decideret førerfejl, og røg helt ud.

Sådan kan det gå, vi lærer forhåbentlig lidt af det hver gang vi kvajer os:-)

 

Dagen efter på WT i Centrum; Disney lægger ud med et “0” og går oprigtig talt ikke særlig godt resten af dagen.

Beauty går heller ikke prangende, og må på sidste post indkassere et “0”; samme post som hvor Disney også fik sit.

 

Rikke fik lokket mig til at tage på åben A på Schackenborg med Heat.

Jeg ville ellers ikke stille ham på A prøver i år, men; ja, ikke al den nej- hat, vi gør det;-)

Skønt sted, fantastisk at se de stående hunde knokle dagen lang på de mudrede marker- virkelig en flot jagt som nok er det smukkeste i den retning jeg endnu har set.

Heats arbejde var til gengæld ikke vanvittig kønt- nok regnede det og bla bla bla, men allerede første slip kunne jeg godt fornemme at det her ikke lige var vores dag. Med andre ord; han var pisse ulydig!

En 2. præmie indkasserede han. Og det skal jeg da vist kun være godt tilfreds med!

Jeg har aldrig før måtte stille en hund 3 X på åben A for at blive kvalificeret til vinder, men det må jeg så sande at jeg skal gøre nu, hvis jeg vil gøre mig nogen forhåbninger den retning.

 

Vi håber vi kan gøre det til en tradition, at tage til efterårsprøven på Bornholm. Vi holder begge meget af at komme over og gå turene uden der er et hav af mennesker og hunde allevegne. Fred, ro, og enestående smuk natur. Masser af kvalitetstid, helt afgjort turen værd.

Til B- prøven om søndagen stillede vi de tre store i vinder. Jeg lagde for vores vedkommende ud med Heat. Han var riiimelig lydig, men ikke sådan helt skarp på sine markeringer. Til gengæld gjorde han søget med godt humør og god energi.

Det blev Truntens tur; skarp på markeringer og dirigering, men søget; nej mor, det gider jeg altså ikke- det må du sq selv klare!

Disney måtte hjælpes på alle markeringer, dog en del mindre en den lille sorte, rimelig pæn dirigering, i søget havde han en helt klar opfattelse af han bedre vidste hvor der skulle afsøges end hvor jeg gjorde, men efter nogen overtalelse gik han igang med at arbejde ganske fornuftigt  der hvor vildet også rent faktisk lå.

Til finalen kom 4 hunde med, Heat og Disney blandt dem.

En db på line, vand og land. Heat startede.

Jeg ved ikke om den lille lort selv havde klaret den uden min indblanding, men eftersom skytten havde ladet sit gevær ligge åbent lige der hvor hundene kom op af vandet, og som jeg så det, Heat drejede hovedet og svang kroppen “3 cm” , valgte jeg at sætte jeg et stop og back på, inden han måske hang fast i krudtfærten fra geværet, hvorefter han lynhurtig dukkede op med bagerste fugl.

Disney plukkede begge fuglene.

Heat 4 vinder, Disney 3 vinder m/ CK.

Jeg er selvfølgelig ganske lykkelig for at få lidt hentet hjem i år, meeeeen Disney, det der kan du sq gøre bedre hvis du strammer pludderøven!!!

 

Vinder A i går på Bredebro.

Først skulle vi ikke med, men efter labs prøve blev flyttet gik Beauty glip af den chance, og da der blev åbnet op for tilmeldinger til Bredebro igen, lod jeg mig overtale til ikke kun at følges med Rikke derover, men også deltage.

Jeg har sagt jeg ikke vil stille vinder A i år Rikke!  jeg har sagt det, og alligevel gjorde jeg. Ikke al den nej- hat *G*

Det i går viser bare, at “man” skal holde fast i sine egne antagelser hvis også man ikke vil udstille sig så meget som et fjols som Disney og jeg i går fik gjort- hold nu kæft hvor han keglede rundt!! det var helt vanvittigt.

Vi trak startnummer 4, og da vi nåede til 2. såt, et andedrev, var det vores tur. Vi blev trukket lidt frem; vi fik det hele serveret optimalt.

Der faldt lidt fugle her og der, og på mellemhånd af nogle pænt lange fugle og os, faldt der en fugl, og jeg fik besked på at hente den- super, rigtig fin markering lige at få lagt ud på!

Jeg trådte et lille skridt frem, ville fortælle pludderrøven hvilken fugl jeg forventede han løb på, men så langt nåede jeg slet ikke før kræet var rendt. Han knaldede i bedømmelsesteknisk forstand ikke, men jeg nåede ikke selv at sende ham før han selv tog en vilkårlig retning. Og jeg ved oprigtig talt ikke hvad han rendte på, for kun Disney “vidste” at der lå noget i den retning han løb. Jeg fløjtede og jeg gjorde ved for at stoppe dette vanvid af en forstørret køter, men lige meget hjalp det. Jeg måtte decideret løbe ud for at stoppe dette vanvid. Hold nu kæft det var pinligt!

 

Beauty nåede aldrig med, Rikke fik tirsdag inddraget sin fridag så jeg var alene afsted.

 

Vi håber på at Beauty kan blive vist lidt frem på A- prøverne i denne sæcon, men Disney og Heat, de må sq pænt vente til næste år.

Jeg holder fast i min for lang tid siden taget beslutning om, at min sæcon skulle slutte på Bornholm;-)

 

Glæder mig til april:-)

 

/Jens

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

03.09.17

 

Overvejelserne har været ganske længe undervejs, og nu blev beslutningen difinitivt taget; Seal skulle forsøges omplaceres. Ret hurtigt blev der truffet aftale om Seal skulle på prøve hos Bo, og efter en lille uge spurgte Bo hvor længe vi synes han skulle være på prøve, for Bo vidste godt hvad han ville.

Efter Seal og Boś de andre hunde havde tumlet rundt i 2.5 time efterlod vi ham med en god fornemmelse i maven, og med en klar erkendelse af, at Seal havde fundet et hjem bedre end hvor han kom fra.

 

 

/Jens

 

---------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

21.08.17

 

WT weekend i på Gram Slot.

 

Lørdag stillede Rikke- regntøj Seal i åbenklasse. Allerede på post 2 tog han et for stort skridt frem på markeringen og det var det. Post 3 var hel vanvittig, han tågede rundt i sin egne indelukkede virkelighed, og Rikke og jeg var helt i tråd om at fokusere på at få en god dag med hele banden og at hans WT nu var ovre for den dag.

 

Søndag skulle de store stilles. Disney og Heat bestod, og igen var det Rikke- regntøj som fik høstet lidt hæder med hjem med Truntens hjælp. Rikke kvajede sig på den ene post, næsten ligeså meget som jeg gjorde på stort set dem alle, og det var nok det som kostede hende sejren. Du skal holde hele vejen hjem, og det var der en anden som gjorde, og de kom absolut helt fortjent foran Rikke og Trunten som blev 2WT.

 

Rikke og jeg er rustne som hundeførere, Trunten har jeg altid kaldt "naturtalentet", men hun mangler træning. Det gør de alle; Seal er meget sensibel og han bliver hurtig fyldt op; Disney tror alt er en fest, og hvis han ikke får meget træning kammer han helt over; Heat er en dreng som ikke kan lide at gøre noget forkert, og hvis han ikke får megen træning med megen ros tvivler han på mig og og det sætter sit præg på hans stil når han arbejder.

Vi har ingen undskyldninger, kun de dårlige. Faktum er, at vi træner for lidt og for dårligt.

 

/Jens

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

24.07.17

 

Vigsø weekend; et af årets absolutte højdepunkter; Thy lejr for hunde og deres tossede ejere, båret oppe af Carsten og hans engagerede hjælpere. Stor respekt til alle jer herfra.

Desværre bliver dette års "Vigsø- festival" den foreløbige sidste. Ærgelig, men forståelig er jeg. Tak for indsatsen Carsten og Team; i har dælermer gjort det godt!

 

Vi vidste godt inden vi kørte, at vore hunde ikke er der hvor vi ønsker de skal være. Afbud har der sågar været på tale. Det skete så også for Trunten. Hun blev halt fredag aften. Om det er træningen i klitterne dagene inden eller andet skal være usagt, men det var sådan det blev.

Disney og Heat gik amok på B- prøven; den store gule pony mistede fodfæste i dobbeltmarkeringen kort efter den første fugl var kastet, men klarede ellers hele molevitten i rigtig fin stil. Både Rikke og jeg er dog positiv og anerkende for ham og det niveau han ret beset er på nu.

Søndagens WT skulle sælen endnu engang være den som reddede æren. En lidt dårlig fri ved fod, et hængen i nogle siv kostede, men han gik igennem, en hel del gode erfaringer rigere og som 3. WT.

Han er og bliver et stort skrummel, men han er og bliver  sq også rigtig rigtig dejlig:-)

 

Heat gik ganske fornuftigt på WTén, lidt mere held, mere styrke osv, men den gamle hæftede sig mest ved han var glad og så ud som hans eneste ønske var at gøre tingene rigtigt.

Pludderrøven bestod også, men når Disney vil være pludderrøv, så er og bliver han en pludderrøv. På et tidspunkt kunne jeg næsten ikke lade være med højlydt at grine. Disney skulle hente en dirigering, men han synes åbenbart at den var al al al for kort, så trods af jeg ivrigt forsøgte at overbevise ham om noget andet forsvandt han længere og længere ud i terrænet, faktisk i ret så god linie, og på et tidspunkt kunne jeg kun lige akkurat se den sorte tryne stikke op:-)

 

Der var til prøven inviterede 4 udenlandske dommere.

Det jeg oplevede var 4 norske gutter, som inden weekenden havde sat sig grundigt ind i de danske systemer, og alle gjorde deres yderste for at gøre tingene mest rigtigt.

Om det lykkedes? Ja, det tror jeg faktisk det gjorde, endda rigtig godt. Og hvis den skulle have smuttet en gang eller to, så stor respekt for jer og den ydmighed i viste for faget.

 

 

/Jens

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

17.07.17

 

WT weekend hos labberne. Lørdag, rigtig god og udfordrende prøve- Seal fik sin debut i åben og gjorde det rigtig fint; Heat gik i vinder og vi lavede en nedsmeltning- det vi præsterede var pinlig ringe.

Prøven var fin:-)

Jeg så en udenlandsk dommer lave sin prøve om efter det første hold havde været igennem. Efter min opfattelse, ganske klog ændring, men lidt ærgelig for de som røg ud inden de oplevede denne ændring.

 

Søndag mocktrail.

Jeg vil stort set nøjes med at sige jeg generelt bakker varmt op om initiativet, og også at vi invitere udenlandske dommere til vore prøver. Jeg mener det er yderst vigtigt vi får input andre steder fra end kun vor egen lille andedam.

Øjne ser forskelligt, men det bliver ikke denne weekends udenbyeske input jeg ønsker at bruge som forbillede til egen gerning.

 

Respekten for det engagement som er lagt i at få sat weekenden i værk er stor og indsatsen forbilledlig.

 

 

/Jens

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

22.06.17

 

Hvalpene er væk for måneder siden, vores egen lille kanonkugle storttrives, Beauty og Seal er begyndt at blive luftet en lille smule, de to andre hænger stadig i bremsen. Jo jo, vi kommer vel igang igen.

 

Det har taget meget fokus de der små.

Der har været ups and downs i forløbet, men hvert et øjeblik vil stå uforglemmeligt for os.

Det har gået ud over prøverne, de andre har været påvirket og ikke været meget afsted, men det har været mega fedt, vi gør det helt sikkert igen, men ikke lige nu og her.

 

 

/Jens

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

29.03.17

 

Rikke fik sine hvalpe, en gul tæve som eneste gule, verden vil ikke stå længere:-) Desværre var den sidste hanhund død ved fødslen, og det var ikke muligt at få skub i ham. Det er nok aldrig sjov, og heller ikke når man ved Lars her blev forbigået. Ellers havde det hele passet perfekt; Beauty har leveret i ønskede farvekoder, køn og antal.

Jeg hader hunde i sengene, jeg vil simpelthen ikke have det, men jeg har nu måtte indvie Rikke i den aftale jeg har lavet med Beauty efter vi kom hjem fra England; jeg lovede Beauty, at hvis hun var gravid måtte hun sove på min plads i sengen i en måned. Jeg synes ikke jeg er speciel overtroisk eller religiøs, Rikke siger på det kraftigste "nej", men, Beauty kunne ikke være mere præcis; tør man friste skæbnen og ikke overholde den deal? :-))

 

Det er så rigtig fint, de små æder, skider og maser rundt. Den første på over 1000 gr er nået, og i går kunne man ane sprækker på flere af dem, og jeg er overbevist om jeg så en blinke med øjnene.

Rikke er smadret, har nu ligget ved siden af Beauty i mere end end uge nu og våget nat og dag. Hver gang der er en som vender sig følger hun med. Det giver en noget rodet natterytme, men lykken i Rikke er heller ikke til at overse.

Den ene morgen jeg kom ind, da lå Rikke og sov tungt med det største smil på munden. Det er sq da fedt for pokker!

Det er min første uge alene med dem, og hvis jeg på noget tidspunkt har bebrejdet Rikke hun ikke har fået lavet meget andet end at kigge på hvalpe, så vil jeg gerne kraftigt undskylde for det nu!

Jeg vil komme med den påstand hvalpene allerede er "ødelagt" de putter sig og falder fuldstændig til ro når Rikke sidder og nusser og pusser.

Der går det meste af dagen, men det er okay, det skal nydes. I morgen er alting for sent.

 

Ellers har vi haft Heat på WT, i vinderklasse. Jeg er normalvis ikke så pjattet med WT, men ville benytte lejligheden til en far og søn dag, ham og jeg.

Jeg må sq erkende prøven var rigtig god og jeg kunne let følge jagtrealismen i den. Der er altid noget man selv måske ville have gjort anderledes, men helt afgjort en af de bedste WT jeg nogensinde har været på i DRK.

Heat er sq for drenget til en prøve af den slags. Vi var kommet ud med de voksne.

 

Sommeren er på vej. Realistisk set vil jeg og mine drenge nok ikke rigtig komme ud før også Trunten er med. Træningen vi laver er ikke helt god p.t.

Det fylder meget med hende og de små. Det er ingen større overraskelse.

Året i år er dedikeret til hende og hendes hvalpe. Det skal nydes nu, i morgen er det for sent.

 

 

/Jens

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

06.03.2017

 

Små to uger til den store dag:-)

Trunten vokser og hun vokser, hold nu op hvor hun er bleven rund. Rikke og jeg er enige om der er dage hvor vi kan se en forandrig komme fra dag til dag.

Appetitten er glubende, morsyg har hun altid været, men det er da helt "slemt" nu:-)

Som tilskuer til det hele ser jeg jeg tydeligt at Trunten søger "trøst" hos Rikke, som hun siger "vi to, vi er sammen om det her". 

Det er de også i høj grad, og Rikke kan næsten ikke være i sig selv af spænding over det kommende forløb.

I går oplevede jeg på egen hånd at de små sparkede, jamen, det er sq da også skide skægt:-)

 

De her dage er lidt rigelig besatte for mig, så weekenden har stået i, at få lagt beskyttelse på gulvet hvor rollingerne skal have indegård, og fødekassen sat op, men til den forventede fødsel burde jeg være hjemme, og barsel fra den dag de kommer til de skal til de nye famillier er for længst fordelt mellem os.

 

 

/Jens

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

09.02.2017

 

Så oprandt den store dag, hvor det var 25 dage siden Trunten mødte storchamøren Beiley, og vi var derfor en tur forbi en scanner om der var andet end hendes adfærd som var væsentlig ændret, og sørme ja, der piplede et væld af små kloner op på skærmen.

Knap to års forberedelse og seen frem til, og nu venter vi bare til ca d. 19. marts for at se hvad der mon kommer ud.

Rikke er naturligvis ovenud lykkelig- hold nu kæft hvor hun glæder sig, og hvor er det dog bare helt ustyrlig vanvittig lækkert hun får lov til at udleve sin drøm.

Rikkes egen lille ny skal hedde Beauty Labradorś First Lady, intet mindre kan gøre det:-))

Det kan ikke beskrives, det er bare så fedt:-)

 

Skrumlet var også med for at få taget vellignende billeder af diverse legemsdele. Dyrlægen ville ikke give falske forhåbninger, men det så faktisk fint ud.

Nu får vi at se når ekspertpanelet afsiger deres kendelse, men så langt, så godt:-)

 

Årets IWT falder sammen med Vigsø weekenden. Valget er egentlig ikke så kompliceret; hvad skal "vi" priotere; et forsøg på at komme med til Finland med een hund, eller skal vi tage til Vigsø med dem alle på to dages prøve.

IWT16 er ubetinget det fedeste jeg har oplevet med hund, og jeg ville rigtig gerne have givet det et forsøg mere, men sådan bliver det så ikke i år.

Det er deltagelse på prøver sammen med Rikke og resten af hundene som vægter højest i priotet.

Vi plejer ikke sådan at være helt vanvittig "heldige" med resultaterne deroppe nordenjysk, men det plejer  at være OK hyggeligt at få sine velfortjente bank:-)

 

Hvilken herlig dag:-)

 

 

/Jens

 

 

___________________________________________________________________________

 

 

22.01.2017

 

 

Truntens løbetid indtraf sig, og straks bestilte Rikke tid til en progesteron test, og skrev til Dave, at alt af hvad denne test sagde selvfølgelig, men vores egen formodning var at parring skulle finde sted den næstkommende weekend igen.

 

"slight change of plans" indledte Dave svaret med. Beiley skulle til England for en to månerders  periode, og Dave var med ham.

 

"Slight"- for os enorm, men jo ikke umuligt, og tror mest den første forskrækkelse beroede sig i, at i min (Jens) verden, der er der enorm forskel på at køre en tur ned til Østrig, og så skulle tværs over Nordsøen til et land med forbistrede mange rundkørsler, som tilligemed skal passeres modsat retning end hvad vi er så meget vant til herhjemme. Og så i pisse regnvejr.

Anyway, vi fik ringet til Danny om han kunne komme på banen og være os behjælpelig med at formindske evt. sproglige misforståelser. Danny fik en snak med dem, og senere samme aften havde jeg Stefanie i røret, og hun var rigtig god til at give os troen på det ikke var umuligt.

Tak til Danny- du var også god moralsk støtte. Jeg skylder en øl, en stor en:-)

I slutningen af samtalen sagde Stefanie; sig når du ved hvad i finder ud af så lad os vide- jeg svarede, vi kommer til England for at møde Beiley, og inden jeg så mig om var jeg ved at notere en adresse ned med destination allerhulens langt oppe i England.

Jeg spurgte Rikke om der virkelig ikke var andre end Beiley. "jo" men ikke nu og her, og hun ville ikke trække en panik løsning op ad hatten.

Puhh, jamen har du sagt A må du sige B, og jeg havde jo lovet, og jeg sagde jo selv til Rikke "så må vi til England", men det fløj lidt ud pr. refleks.....

Jeg sov satmer dårligt den nat, og ugen op til føltes for mig underlig. A og B, ja ja, og imens prøvede jeg at overbevise mig selv om jeg ikke skulle være sådan et skvat at lade mig hyle ud af den bare pga det.

Vi glædede os til fredagens testresultat, og midt i Matas ringede Rikkes tlf; i skal parre søndag evt mandag. Os hjem og ringe til Dave; er det OK, har vi en deal- Yes, og billetter til færgen blev bestilt, og afgang lørdag morgen. Vi nåede frem til destinationen ca 10:30 der søndag morgen, og blev i døren taget imod af en venlig og imødekommende Dave.

 

Om i haven, hvor skønne Beiley blev lukket ud. Hold nu op en lækker- haps. Jeg forstod ganske godt Rikke havde fået et godt øje til ham! en stor glad dreng, som du straks var bedste venner med. Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forestillet mig, men nok ikke at IGL vinderen i det store hele kunne være så meget ordinær "en stor glad dreng", men det var han, hold dog kæft han var lækker!

I det store hele kan hunde vinde nok så meget, men hvis ikke der er charme, personlighed og udtrykt glæde i hunden, så er det ikke en hund som tiltaler mig. Beiley gik lige i mig.

 

Trunten forstod at gøre sig kostbar, og søgte ligesom ind til Rikke for trøst/ støtte, og mens Rikke nussede og beroligede; vupti.

 

Efter parringen præsenterede Dave os for sine øvrige hunde han havde taget med sig. Dell, den dobbelte IGL vinder; i daglig omgang også en stor glad dreng hvor halen var ved at ryge af i begestring over at hilse på gæsterne, og så kom Andy ud; vuf! han hoppede direkte op ad mig og kiggede på mig som var det Heat der stod og gjorde sig for lækker:-)

Er du gal nogle bøffer som sad på de hunde.

 

En dejlig kop the, med fuld udsigt til den uvurderlige pokal.  Ren sølvværdi 40.000 pund, men historisk uvurderlig.  Det lyder pjattet, men stor oplevelse for os. Både Rikke og jeg fik lov at røre ved den:-)

 

Dave var lidt inde på, at det var lidt et eventyr vi havde begivet os ud på, sådan lige den første gang for både os og hund, men som Rikke sagde; jeg forelskede mig i Beiley allerede længe inden han vandt IGL, og hvis vi ikke satser, så vil vi ikke vinde.

 

Vi har allerede vundet- hvis ikke forsøgt ville det være et nederlag.

 Nu er der kun at vente, intet kan vi gøre end at håbe alt går vel.

 

/Jens

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

29.12.16

 

D. 12/12 fejrede vi Rikkes fødselsdag med en A prøve på Samsø. Trunten overlevede ikke ret længe, hun gik lidt sin egen Trunte verden og blev EW allerede på 2. såt.

Det var så ikke denne omgang vi skulle komme til at fejre hendes championat, måske det aldrig bliver, men hvis vi ikke forsøger, så sker det aldrig. Og vi kommer til at forsøge igen.

 

"Om lidt" smutter vi en tur til Østrig for at parre hende med den nykårede IGL vinder.

Rikke har snakket om den fantastiske Beiley i "100 år", ja, fra før hun besluttede sig for det skulle være nu, så noget mere end et år, og de aftalte i starten af 2016 om en date i Østrig her omkring juletid.

Nu må vi se om det passer fruen at komme i løbetid som forventet, men jeg har fri en god del af januar til turen.

Tror også hendes omgivelser gerne vil videre i processen af opgaver som de uforvarende er blevet indvolveret i *G*

Drengene bliver hjemme mens vi er i Østrig.

Rikkes papmor tilbød, ud af det blå, at flytte ind mens vi var i Østrig, og hun tager Rikkes far med. Tror det kom lidt bag på ham han skulle det, men sikke en stor forløsning at have den i ærmet.

 

Vi har mere end rigelig med hunde, men Rikkes mål med denne parring er at lave en hvalp som hun gerne selv ville have, og jeg vil godt erkende, at jeg har presset en god del på for hun skal beholde i en tæve efter Beauty og Beiley.

Der findes et utal af dejlige hanhunde, også herhjemme, men hvis ikke hun skulle beholde en herfra sine store drømmes kombination, hvornår så?

 

Rikke skal have en tæve, helst gul.

Jeg er jublende glad for mine to drenge, og jeg glæder mig hver dag over de er her, men der kommer så nok ingen afløser for dem før de begge er døde af alderdom. Jeg gider ikke alle de hunde, og samtidig mener jeg det vil stride imod enhver tænkelig fornuft hvis ikke vi beholdte en her nu.

Det må være sådan- vi får se, hvem ved, tiden kan kun vise.

 

På Samsø gik Disney, efter mit eget skøn, en ganske hæderlig prøve. Det var fint terræn, gode afstande, og afvekslende underlag og terrænskifte, gode reelle opgaver.

Desværre var det også sådan, at Disney begyndte at lave grebsskifte, specielt i finalesåten. Kønt var det ikke, og jeg havde det lidt som pest eller kolera, så jeg begyndte at kalde på ham hjem.

Vi overlevede, men blev sorteret fra pga de der grebskifte da dommerne voterede.

Ja gu' fanden bliver jeg skuffet/ eller ked af det lige i nuet, hvis man kan sige det sådan. Det er jeg måske nok stadigvæk, men det var vist et kun et spørgsmål om hvornår de ikke gad se på flere grebsskifte. Så tæt på, og det hele er lige meget. Måske jeg tilskyndede beslutningen med mine hjemkald, jeg håbede naivt på en 4. vinder trods grebsskiftene; jeg ved det ikke, og jeg følte mig ærlig talt lidt som et fjols som jeg stod der og kaldte hjem, men vi sloges med de våben vi mente at have tilbage.

 

Jeg har nu kørt et utal af scenarier igennem for hvorfor han gør som han gjorde der. Stress? Nej, det tror jeg egentlig ikke, men selvfølgelig under pres. Han var glad, rolig, opmærksom, rimelig skarp og nogenlunde godt lydig.

Op i r..en med årsagerne nu, men jeg har set en god ide'om hvor enkelt det hele egentlig hænger sammen. Nu skal vi finde løsninger, og dem har jeg med min begrænsede tankevirksomhed oparbejdet en rum mængde af som vi kan gå og nusse lidt med her hen over vinteren.

Det skal nok gå:-)

 

Vi plejer at holde et par perioder træningsfri for hundene hen af året. En sådan ca midt på sommeren, og så februar og lidt frem ca.

Ferien starter nogenlunde for dem nu, men derfor kan vi godt stille og roligt gå og nusse med lidt småting:-)

 

Det har været et fint hunde år, resultatmæssigt nok vores det bedste nogensinde.

Årets højdepunkt for os begge har nok været Trunten, og deres 3 X 1. vindere + deltagelse Eliteprøven. Helt igennem gik hun som sikkert bekendt ikke, men Rikke var glad, og jeg var glad for de fik og prøvede chancen. Det har været hver en krone værd, og næste år vil vi alle kæmpe for at hun kommer med igen. Det er gået over al forventning.

 

Disneys høldepunkt var nok at være med til IWT. Det ville jeg gerne prøve igen, men sådan som jeg arbejder, kan det godt gå hen og blive et problem at deltage i et længerevarende udtagelsesforløb.

Sådan er der så meget, vi kan ikke være allevegne:-)

Men pludderrøven har også vist et par gode takter; 2 placeringer B prøve, 2 på vinder A, og 1 på WT.

 

Skrumlet er meget meget ung. Det får han stadig lov til at være,  men han har da ved flere lejligheder vis, at han bestemt også har lidt andet end tant og fjant i sit store dejlige glade hovede. 2 X bedste hund begynderklasse; et sølle point fra finalen UHM, 1. WT begynderklasse.

 

Den lille fine Heat skulle, ret pludseligt, træde ind på den store scene og holdte sig noget af en fest. Desværre skulle han på Åben A vise hvor stærkt han kan løbe, sådan helt af sig selv, så der kom vi ikke i mål, og selvom det så lidt trangt ud i starten af året, så kom han igennem åben B, og placerede sig på sin første vinderklasse nogensinde.

Han har radikalt ændret sit syn på mig; han ved ligepludselig hvad han skal bruge mig til, og det er jeg ret så glad for:-)

 

Vi er glade, vi er tilfredse, mest af alt fordi vi har haft det rigtig sjovt med vore vovser.

Nu må vi se hvad 2017 bringer, men få det sjovt med vovserne, det vil vi helt sikkert få.

 

Godt Nytår:-)

 

/Jens

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

29.11.2016

 

Så fik "vi" debut på DRK eliteprøve; vi og vi, det var nu Rikke og Trunten, med os andre som tilskuere:-)

 

Det var satmer iorden det der'; hvilket flot arrangement.Man kan mene mangt og meget om mange ting, men et ligger helt fast; det var en vanvittig flot prøve, stemningen var god, området fantastisk- jeg burde blive ved med superlativerne, men det vil blive i en uendelig strøm.

Arrangeret og afviklet i en grad hvor jeg kun måbende kan kigge på i anerkendelse af andres dygtighed på området.

 

Trunten overlevede dag 1 i fin stil. Der "manglede" FUGLEN for dem, men det jeg kunne se af hendes arbejde løste hun i fin stil. Deres den sidste fugl på 1. dagen var en pæn lang en af slagsen i noget kratterat, og det gik faktisk rigtig smooth:-)

På dag 2 fik de til en start en rigtig fin markering som Tyk- trunten selvstændig løste. Herfra gik det ikke lige så godt for dem. Efter Rikkeś eget udsagn, var det en klokkeklar markering de fik som 5. fugl, men som Trunten ikke fandt. Det gjorde de 3 andre på linien heller ikke, og til alt "held" fandt dommerne den heller ikke. Det var meget tæt buskads, så om den var faldet helt ned er svært at vurdere, men ud af luften faldt den.

Det er ikke sådan skide godt ikke at finde sin fugl, så stor var min lettelse da jeg så deres den næste fugl. Yes, tænkte jeg, den der, den plukker hun, og så er hun ovenpå igen. God opgave at løsne op på, MEN... Trunten fik den sq ikke!! det var der så heller ingen andre som gjorde, men men men.... det burde hun have gjort, og i fuldstændig overensstemmelse med vores opfattelse af situationen blev det deres exit.

Sådan er det, de kæmpede bravt deres chance.

Rikke nød hvert et sekund på den store scene. På et tidspunkt ser jeg Rikke stå og ligne en som småfryser, men jeg fornemmer også dette er det eneste sted i verden hun ønsker, at opholde sig lige i nuet. Jeg blev sq så glad over at være der til at nyde den glæde som hun udstrålede der i kulden.  Trunten nød det, jeg nød det, ingen  af os kan forlange mere.

Vi kan herfra kun kæmpe for igen at få mulighed for denne store oplevelse.

 

Tillykke til de præmierede.

Og tillykke til DRK med arrangementet!

 

Dagen efter Eliteprøven stillede vi begge i Vang.

Det var sq fint... vores exit kom lidt vel tidligt på dagen, men efter aftale med prøvelederen, vil han sørge for en planering af hele terrænet til den næste gang, sådan vi kan finde fuglene....

"Er det for svært"? spurgte han; man kan blive tilbøjelig til at sige "spørg Urban, hvad han synes".

Urban EW hele holdet med under 1 minuts arbejde på fuglen, så han synes nok det er helt okay;-)

Det gør vi også, vi synes også det er okay. Der er ikke så meget pis, den fugl skulle bare hentes, men vi evnede det ikke.

Til gengæld fik vi endnu en kraftig lektion i nogle områder både vore hunde og vi selv trænger til at forbedre os på- uvurderlig viden:-)

Efter vores exit valgte vi at drage de 386 km hjemad for at få luftet vovserne i dagslys. Indtil da, havde det været en rigtig god oplevelse- uhøjtidligt, jordnært men stadig seriøst.

 

Casten Andersen trak det ubestridte længste strå og måtte stå alene på sejrsskamlen, og det med en nykåret DKBRCH.

En sympatisk ekvipage som fortjener hæderen.

Prima dag:-)

 

 

/Jens

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

23.11.2016

 

"Lille fine sorte dreng";  kært barn mange navne, nu også "fars lille knaldhætte".

Heat og jeg skulle forsøge os med en åben A.

Tja, i 3. såt valgte knaldhætten at gå en anelse før tid. Jeg valgte derfor at forlade linien, og indkasserede korrekt et "0". For mig er en åben A en knald eller fald prøve, og med en knaldapport, ja, så er det altså ud!.  Sådan er reglerne ikke, men jeg fik i al mindelighed lov til at forlade linien.

Jeg er selvfølgelig ikke sådan rigtig stolt over han blev for selvstændig, djævlen har mange undskyldninger og forklaringer, Heat, den lille lort, han smuttede før tid, og det skal han ikke.

Det er ikke sådan helt godt nok.

Han var alligevel ikke blevet startet i år på en vinder A, men det havde da været rart at have det på plads til næste års sæconstart.

Sådan blev det ikke, og så er det fint:-)

 

 

Disney har været på golden vinder A.

Jeg har holdt mig væk fra disse arrangementer herefter jeg fik hund at gå med igen, men efter "overtalelse" besluttede jeg mig for at være mere imødekommende og give det en chance.

 

Detaljer vil jeg ikke komme ind på her, men tillad mig, at sige dagen på flere områder blev en  anderledes oplevelse end jeg er så meget vant til at se andre steder.

 

Deltagerne var tilsyneladende inviteret til spisning efter jagten. Ikke en info som er tilkommet mig før jeg overhørte det ved en tilfældighed via en efterapportør på selve dagen. Hverken via tilmelding; katalog eller andet har jeg set denne info.  Jeg håber de af deltagerne, som besad denne info, værdsatte denne gestus.

Ligesom jeg håber de inviterede prøvedeltagere værdsatte tilbuddet om at deltage i denne form for fællesskab.

 

Nu fik vi så prøvet en tur i klub golden, her på en vinder A.

Det er 8 år siden jeg sidst har deltaget på en goldenraceprøve.

Det varer formentlig ligeså længe før vi evt. gør det igen.

Disney fik en 3. vinder. Og det skal jeg da vist kun være tilfreds med, men ikke et resultat som jeg er stolt af at have opnået.

 

Jeg havde betalt prøven via PayPal. Blev mandag ringet op af kasseren, at han ikke kunne trække beløbet. Det skyldtes formodentlig den simple årsag, at jeg over weekenden havde fået minus på kontoen, og ikke fejl hos PayPal.

Der blev betalt via mobilepay få min. efter denne oplysning, men det er selvfølgelig sjusket og pinligt med den ekstra ulejlighed det måtte have medbragt.

 

Den kommende weekend står i Truntens tegn. På fredag starter hun på Eliteprøven, og med en stærk forventning om, at hun også gør det på 2. dagen, har vi søndag tilmeldt os en vinder A i Nordjylland som vi begge starter på.

Og om et par uger tager vi til Samsø hvor Trunten er kommet med, og Disney 1. reserve.

Det bliver spændende:-)

 

 

/Jens

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

31.10.16

 

 

I morgen præcis, der vil det være 8 år siden jeg sidst fik den vidunderlige oplevelse af en vinderplacering på en A- prøve. Meget har ændret sig siden da, men faktorer som svineheld og dyb ulykke lever stadig i bedste velgående:-)

Og følelsen af en vinderplacering lever også i bedste velgående:-)

 

Rikke og Trunten klarede det rimelig okay, altså lige indtil Rikke blankede totalt af, og først reagerede på dommerens anvisninger da stemmen blev stram. Sidste fugle var hun kun ganske få meter fra at nå, men ingen apporteringer er vigtigere end andre til andet end alle skal med hjem, og det kom den sidste ikke for deres vedkommende. Øv, men stadig en lærerig dag for dem begge, og som jeg fornemmede på Rikke, så var hun overall set ganske godt tilfreds, omend ikke så blot med den læring der har været gennem dagen.

Trunten er en sjov og fin pige, hende og Rikke nåede langt på kun deres den 2. A- prøve.

 

Disney lagde ud med en forholdsvis mega lang dirigering- tårevædende var det ikke, men han løste opgaven i nogenlunde fornuftig samarbejde med den gamle.

Der skete et eller andet allerede der; han gik halvkold, og virkede uden det helt store mentale overskud resten af dagen.

De næste 2 apporteringer var bestemt ikke ringe, men han havde ikke helt det mentale overskud som er en nødvendighed for at begå sig på det plan vi taler om her.

Dagen føltes overordentlig lang, og vi nåede jo nok grænsen af vores nuværende niveau.

Disney er ikke nået over modenhedsgrænsen andet end når han møder en 6 mdr gammel hvalp, så er han den af dem så er mest umoden.

Jeg kan ikke mindes jeg før har oplevet en hundeprøve værende så mental hård som den i går- vi fik lært rigtig meget om vore stærke og svage sider- vi fik uvurderlig læring i hvilke områder vi skal arbejde mere med.

Hvis og hvis og hvis; faktum er pludderrøven blev placeret. Vi har troen på vi kan nå derhen, men vi har nogle ting at arbejde med før vi har samme niveau som de tre som stod foran os, det er også et faktum.

Det var en mega fed oplevelse- og vi skal nå helt derop!!

 

Min lille fine sorte dreng skulle forsøge sig på RJK ÅKL markprøve i lørdags. Ahr Heat, du har sq været mere lydig end det du viste der, men du havde en fest, og vi kom i mål.

Heat skal ikke stille i nærheden af noget der ligner en vinderklasse A, før tidligst næste år.

Der er sket meget med Heat på det sidste, i positiv retning.

 

'Vi håber at komme på en ÅKL A i DRK, og komme i mål, og ellers skal han funders og modnes.

Dejlig vovse:-).

 

Det har været en fantastiisk weekend for vovserne og os, og er du gal den hiver søm ud!

FEDT:-))

 

 

/Jens

 

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

17.10.16

 

 

Rikke går daglig smilende rundt og glæder sig over sin Trunte. Suppleret med: "hun er altså strid".

De to sammen? Jeg vil end ikke forsøge at forklare det, for jeg forstår det ikke helt, men Rikke har en evne til at skabe et forhold til sine hunde, som udefra mest af alt kan opfattest som overordentlig frie tøjler og fri opdragelse, tillagt masser af kærlighed og stor respekt til sine dyr, krydret med et kys og en ekstra godbid næsten hvad end du foretager dig.

Hele flokken får hver deres særbehandling, hver og en.

Seriøst, det er hun god til, det gør hun rigtig godt. Og det virker jo helt fint:-)

 

Jeg tror ingen af os var i tvivl om hvilken af vores hunde som var skarpest inden Bornholm, og hvem som var joker i det spil, men Rikke vandt. Igen.

De to har vundet 3 prøver i år. Det har vi på samme hund aldrig prøvet før, og vi er alle meeeeega stolte.

Jo jo, vi drenge har lidt at leve op til, og for pokker vi er næsegrus af beundring:-)

 

Pludderrøven gik all in pludderrøv, det er han altså ligeså god til som Rikke er til at føre hund, og han smed alt væk.

Nej, jeg kunne i situationen ikke selv have gjort ret meget anderledes- Disney er sq dygtig, og det han gjorde fejl der, det var udelukkende kun fordi han blev pludderrøv!

Jeg er lykkelig for en 3. V, men jeg kan ikke helt lade være med at ryste på hovedet og grine lidt af ham. For fanden Disney.... din pludderrøv!  ;-)

 

Den lille lort til Heat. Han var kun rykket til vinderklasse fordi klassen ellers risikerede at blive aflyst, men hold nu kæft en fest han havde!

Efter post 1 følte jeg det som en kæmpe sejr, fordi han løste det hele så fint.

 

Andre faldt som fluer, og lille lorten stadig sad med konstant logrende hale og ventede på det var hans tur. Det var ikke altsammen lige kønt og overbevisende, men han løste alt, og gjorde det hele så fint så fint.

Det var en helt ubeskrivelig fantastisk følelse at stå der med Heat i  det gear.

Umådelig godt tilfreds var vi, og kun storesøster kunne tage certet fra ham, med vist kun 1 sølle point.

Jeg er absolut stolt af hans præmiering, for "mig" er 2. V m/ CK altså stort! Jeg er vanvittig glad, og jeg er mega stolt af min lille sorte dreng:-)

 

Weekendens oplevelser er endnu ikke helt bundfældet hos os; Rikke svæver, jeg svæver, men udmyge og glade, det er vi:-)

 

 

Nu vil vi samle lidt flasker om vi kan få råd til flere lange ture, men Trunten skal have max A- prøver; det skal hun altså bare;-)

 

/Jens

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

27.09.2016

 

Lidt tid siden her er skrevet sidst. Vi har skam været på prøver, specielt Rikke og hendes vovser må man sige:-)

 

Jeg har også været ude at dømme lidt. Gennem de sidste måneder har jeg fået bekræftet den voksende følelse jeg har i kroppen om at det her lakker mod enden.

Der har været rigtig mange givende oplevelser med dette dommerhverv, men måske nok tiden er ved at være inde nu.

 

I de 25 år jeg har været i DRK er der løbet meget vand i åen, men det er stadig de samme steder vandet dæmmes op.

Og så må det jo være fint.

Hvis jeg skulle synes anderledes end så mange andre, så er det nok fint alligevel, og så skal jeg ikke sidde og ytre mig negativivt, og sprede en dårlig stemning. Det fortjener ingen.

Og vi begge to vil gerne fortsat kunne gå på hundeprøver i nogenlunde ro og fordragelighed.

Det er bestemt ikke kun DRK som organisation som har gjort mig træt i betrækket, DRK er blot en betegnelse for hele dette community.

 

 

Mor Rikke har været lidt på prøver! Hold nu kæft hun er sej:-))

Jeg var på job, og ringede til hende mens hun var på en WT på Fyn; hun havde været oppe med det store gule monster, og var ude med skønheden. "de siger jeg vinder begynderklassen" a hva'? jamen han havde teet sig nogenlunde fornuftigt, faktisk helt rimeligt, så de glædede sig til at komme op og se om det var rigtigt.

Rikke havde så lige været oppe et sted og fået at vide de havde lavet en overbevisende præstation, hvilket hun så havde indkasseret 14 - 15 point for, i hvertfald nede i den gruppe, 11 - 15.

Anyway, de vandt sq! Både Seal og Trunten gik hen og blev 1WT. Det er da stort:-) Det er en dygtig pige jeg bor sammen med:-)

Fik jeg fortalt at sælen også blev bedste hund i Vigsø? Det havde ingen af os lige set komme, heller ikke denne 1WT, men okay, denne overraskelse lever vi fint med:-)

 

Dagen før UHM skulle jeg dømme, og Rikke føre Seal og Trunten. Jeg nåede ikke at se noget af det, men da jeg spurgte nogen af de som også havde været i vinderklasse hvordan det var gået Rikke. Ved du det ikke spurgte de, og begyndte bare at ryste på hovedet og grine hjerteligt. Hun var krop umulig sagde de, og grinede videre. Det skulle senere vise sig hvad de lige her mente. Rikke og Trunten vandt vinderklassen med cert! Kæmpe øjeblik, og jo det vi "lever" for.

For at det ikke skal være helt løgn, så blev hun også bedste i begynderklasse med skrumlet:-)

Sikke dog en dag at få, og så 2 uger i træk:-)

 

Til UHM gik Seal faktisk ganske hæderligt, men mod enden begyndte det at trække søm ud, og selvom han gik igennem, var det lige akkurat udenfor en finaleplads med 1 sølle point. Fint nok, han havde gjort det rigtig fint, men han havde nok ydet det han kunne den dag. Han havde gjort det rigtig godt, og de havde en dejlig dag sammen.

 

Heat har også været på prøve, og han fik den 1. pr. jeg føler ham snydt for sidst han var afsted- fint!

 

Ellers er det jo at jagtsæconen står for døren.

Faktisk skal jeg ud med kanonen selv her til aften for første gang i år.

Det bliver vældigt:-)

 

 

 

/Jens

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

07.07.2016

 

Der er da sket lidt her, jeg har blot ikke været så pokkers god til at få det opdateret.

 

Der har været afholdt RM, og hvilken fest. Ikke at vores resultater, men sikke dog et arrangement!

Det er 8 år siden Rikke og jeg sidst har deltaget i RM. På førstedagen missede Trunten en markering så hun kom ikke videre til søndagens test. Disney lå nogenlunde midt i feltet, godt uden at være prangende.

Lørdagens prøver var intet mindre end fantastiske! Sidst vi var til RM var følelsen nok det samme, men tiden har ikke stået stille, og der var i årets RM lagt stor vægt på hundens egenskaber som vildtfinder, og blot det at være tilstede og kapere en jagt for hund og fører var det jeg så som temaet. Og det er vel præcis også sådan vi gerne vil have det:-)

 

På 2. dagens semifinale røg Disney og jeg ud på allerede første sending, jeg stoppede ham selv, men var såmænd nok blevet det kort tid efter alligevel. Han hørte ganske simpelt ikke nok efter til at begå sig på det niveau, og det gider jeg heller ikke selv spilde mit eget liv med, at stå og glo på.

Jeg gav på ingen måder bare op. Jeg stoppede derimod hans voksende mulighed for at få succes med at være så pishamrende ulydig. Det er sådan jeg ser på det.

 

Posten var umådelig fin, 6 hunde linet op, og der forgik et drev foran os. Jeg forestillede mig en pause i drevet som vi benytter til at få ryddet op. Den anden semifinale var en tramp, men der nåede vi så jo aldrig rigtig til.

Muligt Disney var brugt, men det var jeg også, og den kombi er nok ikke skide godt udgangspunkt, men vi fik prøvet nogle ting af, i de 90 min. posten varede og jeg er overbevist om vi trods alt gik styrket fra linien.

Super godt.

 

D. 25 inviterede DRK MU på mock trail. Det var et forsøg de ville lave, og både Rikke og jeg var så heldige at få lov til at deltage med de 3 ældste.

Heat stillede så i ÅKL, men hold nu kæft han blev vild. De to første sendinger gik ok, uden at være prangende, men på den tredie gik han totalt af hånd, og blot det at kalde ham hjem blev en vanskelig udfordring.

Rikke og Trunten var på første hold hos den ene dommer i vinder. En total umulig markering at se, og ikke lettere hvis man ville forsøge at handle sin hund. Rikke maste lidt, og kaldte så hjem. Drevet gik videre og 5 m efter gik man ud fra det vanvittig høje græs, for nu var det blevet værre. De skulle nok aldrig være startet derinde overhovedet, men det er hvad der sker, vi ser ikke altid det hele i første øjemed.

Det var så Beauty.

 

Disney hentede et par okay "fugle", og eyewipede 3 andre på en dirigering. Så langt så godt. På vores den 4, blev vi sendt på en dirigering. Skytte og kaster havde den dag fået til opgave at udpege retninger til hvor hunden var, og vise tegn for søg når den var i området. Det vil jeg gerne erkende forvirrede mig; på fuglen før, samlede Disney op på en helt anden distance end hvad jeg forstod ud af de tegn jeg fik, og på denne her fattede jeg overhovedet ikke jeg blev kaldt hjem så tidligt, for i min verden kunne han sagtens holde området mere snært, men var stadig okay i det. Da næste hund løb ud og samlede op et helt andet sted end der hvor jeg havde fået forståelsen for hvor fuglen skulle ligge forstod jeg bedre hvorfor jeg blev kaldt hjem. Jeg var end ikke tæt på stedet!

De signaler skal man lige vende sig til, måske de allermest er med til at forvirre hundeføreren, måske de allerhelst skal udelades, eller også skal man lære sig selv delvist at ignorere de folk som står i terrænet.

Anyway, en i starten lidt kaotisk prøve, udviklende sig, for vinderklassens vedkommende, til et rigtig godt produkt, også efter vi var røget ud.

Nu var det på forhånd blevet udråbt som et forsøg, og overall synes jeg det var en rigtig rigtig fin dag, og en rigtig rigtig god prøveform. Det ser vi gerne mere af:-)

 

 

D. 26.06 holdte RJK deres jubilæumsarrangement, og vi stillede igen de tre ældste. Beauty gik apporteringsprøven og blev udråbt som dagens bedste. Super glad Rikke:-)

 

Jeg selv startede med Heat og Disney i ÅKL startende med Heat.

Det var en fantastisk afprøvning; 6 afkoblede hunde på linien, og et mindre drev gik i gang foran os. Efter lidt tid blev et par hunde sendt, og derefter fortsatte det indtil, at de som ikke blev stoppet, alle havde fået 2 fugle (dummies) hjem. Herefter en mindre tramp, hvor det for vores vedkommende blev en dirigering og en markering. Herefter igen et mindre drev, hvor vi krydsapporterede og fik 2 fugle hver. Vi var oppe i et godt stykke over en time. Ingen af apporteringerne var specielt teknisk svære, men her var det også hund og førers samspil som var vægtet højest. Det at være tilstede, og stadig kunne rumme at arbejde effektivt. Super god afprøvning, jeg havde nøjagtig den samme følelse i kroppen som havde det været på en rigtig jagt. Heat gik ganske fornuftigt, han havde roen og stadig kontaktbar når koncentrationen havde glippet lidt og han behøvede støtte.

Disney skulle også i ilden, og han gik i mine øjne så tæt på en perfekt prøve som det næsten er muligt. Meget direkte markeringer, undtagen lige en enkelt, hvor jeg havde bildt mig selv ind vi skulle fokusere andetsteds hen, men han løb retningen, jeg gav et stop, lille hjemkald, søgefløjt og bingo.

Oprigtig talt undrede jeg mig over Disney ikke blev udråbt som dagens bedste, men der må dommeren havde vægtet tingene anderledes end som jeg opfattede tingene, og sådan er det.

To beståede hunde endte jeg op med, og da mine på forhånd foreløbige RJK ambitioner hermed er opfyldte så jeg kan kun være tilfreds:-)

Prøveformen var intet mindre end fantastisk!

 

 

D. 3. juli skulle vi på B- prøve i DRK. Jeg lagde ud med Disney i vinder, og han gjorde det faktisk rigtig fint på både markeringer og dirigeringer. I søget kom han udenfor området, jeg kunne ikke se det, og han hentede fugl andetsteds fra end planlagt. Søget lå meget tæt op af en anden post, så det kostede retfærdigvis ikke noget, men senere måtte jeg kalde ham ind i området, og da opstod der lidt manglende forståelse af hvad jeg ønskede ham til at gøre og det kostede mindst lige så retfærdigt, en kategori på pointskalaen. Anyway, Disney endte dagen med at blive placeret som 2. vinder m/ CK.

Jeg vil gerne tilstå, at for mig er det blot at blive placeret KÆMPE.

Det lyder lidt søgt det her, men siden jeg d. 1/11-08 stod på en raceprøve A, med min dejlige Fimpe, og jeg også for mig selv traf den lidt pludselige beslutning om, at den 4. vinder vi lidt tyndt fik den dag, det var det eneste rigtige tid og sted at slutte vores markprøve karriere, der har jeg every f****** day tørstet efter igen at få lov til at blive placeret på en officiel prøve; bare en gang:-)

Vejen har været bulede 8 år lang, måske den endda ender blindt, hvem ved; men hold nu kæft, hvor det er bare fedt altså!!

 

 

Prøven skulle vise sig at volde en del hunde problemer. Trunten gennemførte prøven, dog ikke med point nok til en placering. Bestemt ikke den Trunte som jeg kender mest, men efter hvad Rikke fortæller havde hun gået for langsomt og uernergisk:-(

Den lille mokke har nok været sur *G*

 

Heat skulle en tur forbi ÅKL, og jamen, han gik rigtig fint. Hans dirigering kunne være med færre korrektioner, men set i lyset af, at vi dog, fremfor en del andre som ikke gjorde, fik fuglen er jeg umådelig godt tilfreds. Heat var hos mig hele vejen, og jeg glæder mig over det endelig lykkedes mig at vise også andre lidt af det vidunderbarnet reelt indeholder. Heat fik som den eneste hos dommeren den dag, en 1. pr.

Nu skal vi holde fast og bygge fundamentet endnu stærkere, men hvilken forløsning:-)

Jeg elsker den hund som var han en golden;-))

 

Seal fik en 2. pr. i begynder fordi Rikke måtte insistere før herren samlede kaninen op. Den "lille" lort....   :-(

Det er hvad der sker, måske endda ikke engang den sidste gang, men det skal vi have arbejdet mere koncentreret med. Når jeg efterfølgende kigger i vildtfryseren, og ser, at vi stadig har en rum mængde tilbage af det vi købte i jagtsæconen, ja, så kan jeg godt få den tanke, at vi måske nok ikke har haft tilstrækkelig fokus på træning med vildt på ham, men det får vi:-)

 

 

/Jens

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

D. 30. marts havde vi bestilt tid hos dyrlægen til Percys endelige.

Percy har fra helt lille døjet en del med sin ene dårlige hofte, og han har altid givet sig 200% for at hente den sidste fugl også. Han har gennem årene kompenseret for denne hofte , men nu kunne end ikke smertestillende længere hjælpe ham til blot at gå en lille tur.

Derfor valgte vi at gå den tunge gang.

 

Vi har altid elsket Percydrengen som en del af vores flok, men han var en kende for glad for jagt til vi rigtig fik den helt gode tilgang til hundeprøverne på konkurrenceplan.

Som moréns jagthund var han elsket og den plads han efterlader her vil blive svær at udfylde.

Pladsen som Percy - drengen vil for evigt stå ledig i os.

 

Percy var elsket og skattet fra det øjeblik han trådte ind i vor flok til han forlod os igen.

Rikke nussede og kyssede Percy ind i hans sidste dybe søvn.

Ære være dit minde kære Percy- dreng.

 

Sidste weekend var Disney og jeg så heldige, at få den store oplevelse, at deltage IWT i Belgien. En kæmpe oplevelse, og nok det fedeste jeg endnu har nået at opleve med hund.

Jeg var sammen med de bedste teamplayers, og vi oplevede det selv som vi fik løftet i flok. Mine teammates Anette og Lars er en stor del af den alt overvejende positive oplevelse jeg har fået ud af det her. Kæmpe rejse vi har været på med de bedste rejsefæller. Jeg har fra første færd følt mig velkommen og tryg i deres rammer og selskab.

 

Der er en million andre dejlige mennesker også at takke, startende med oplevelsen fra rejsebureauet DRK med udtagelses og kvalifikation til det seneste "like" på FB.

 

Jeg har stor respekt for det engagement som ildsjæle i DRK lægger i at tilrettelægge og planlægge disse profilerede arrangementer. Stor respekt, og i høj grad deres fortjeneste de resultater vi gennem de seneste år alle kan sole os i.

 

Jeg har så til gengæld den meget mindre respekt for den, til alt held for fællesskabet, stærkt begrænsede gruppe, som ikke fatter vi andre mere dødelige har ligeså meget ret til at søge deltagelse på de profilerede arrangementer. Og når vi almindelig dødelige er blevet kvalificeret, så har vi ligeså stor en ret til accept af vores deltagelse som alle andre kvalificerede har.

Anden holdning er ganske enkelt en uacceptabel manglende forståelse og anerkendelse af de værdier hele butikken er bygget op på.

 

Disney og jeg opnåede gennem vores resultat på IWT kvalifikation til NWT for hold i juli. Det bliver helt klart en fantastisk god og udfordrende prøve, og det kunne ikke alene være sjovt, men også udviklende for Disney og jeg.

Rikke har også sagt OK for det.

Der er dog den mente i det, at vælger man at gå ind i et projekt som dette, så mener jeg man er forpligtiget til at ville give sig 100%.

Der er jeg ikke nu, og har derfor meldt vi ikke deltager ved NWT16.

 

 

Denne weekend har vi været en tur forbi B- prøve i Nordjylland, hvor vi stillede alle 4 hunde.

Jeg starter med mine egne hunde; Disney var total lam i roen i vinderklassen; nuvel, jeg fik sendt ham lidt for satset og førte ham skidt, jeg var ikke nok med på beatet, men det var altså også helt sort det han præsterede. Det var ikke kun mig!

Så lang snor som vi fik til rådighed, det må ingen forvente jeg vil give andre... det var helt kul hamrende sort det Disney og jeg foretog os.

 

Heat skulle have sin debut i åben. Jeg ved godt han ikke er helt ovnklar til klassen, men jeg vil ikke pakke ham ind for at undgå min personlige udstilling af manglende evner. Heat har også godt af at komme ud, og jeg sværger han morede sig, men skide godt gik det altså ikke.

En lidt atypisk prøve, en smule oversete mindre detaljer, men absolut et dejlig frisk pust af nytænkning. Way to go, og ros til planlægger herfra:-)

Der var 2 dirigeringer, den første synes jeg ikke selv vi løste ligefrem fremragende, nr. 2 fik vi slet ikke.

Hans DB markering løb han direkte på, omend linien dertil let kunne være langt mere præcis.

Heat havde en fest, han strålede af glæde, og det var fedt:-)

 

Seal fik sin debut i begynder. Det gik for så vidt rimelig OK, hvis vi altså vælger at se bort fra det faktum, at han i første omgang gik fra kaninen og måtte opfordres til at samle den op.

Det lyder som en plade vi har spillet før; det plejer han altså ikke at gøre, men det gjorde han desværre her, og ja... det får man ikke ovenud ros for.

Seal blev også en erfaring rigere, og havde også sin fest. Det er hårdt for de små, det er hårdt for os, men vi skal ud, og derhjemme kan vi som regel det hele, men det er ikke rigtigt der den tæller.

 

Trunten gik gennem de indledende poster i vinderklassen i fin stil, og sikrede sig en finaleplads, hvor Rikkes hjerne dog, efter nogenlunde eget udsagn, tilsyneladende kolapsede, og hun her bagefter er væsentlig bedre vidende om hvad hun burde have gjort.

Det er en stor del af det her- det går ikke altid sådan som vi gerne så det, men vi lærer lidt hele tiden.

 

Og vi havde et par skønne dage indledningsvis med en overnatning og en tur ud og spise i Frederikshavn.

Trods de lidt for os udeblevet resultater har det på alle måder været det hele værd:-)

 

Tak til arangørene og øvrige for en god prøve og gevaldig hyggelig selskab:-)

 

 

/Jens

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

28-02-16

 

For knap to år siden havde jeg den store fornøjelse at være hjælper ved IWT14 ved Flyndersø.

Min berøring med det inden var lig nul, men efter et par fantastiske dage, tænkte jeg, at det ville jeg se om vi ikke kunne få lov at prøve at deltage på.

 

Der var blevet sat op til udtagelsesforløb weekenden d. 13 og 14. februar, hvor så Disney og jeg deltog. Uha tænkte jeg på nogen af opgaverne; kan vi det? Disney kunne:-)

Det var ikke lige smukt det hele, men vi fik alt hjem, og som udgangspunkt er jeg meget mere tilfreds med feks et 10 tal end at få et 0.

Fuldstændig blæst af indtryk fik jeg ikke den vildeste nattesøvn til søndag. Jeg beskriver det lidt som den scene i Pretty woman, i operaen, hvor Julia Roberts sidder fyldt til randen af nye indtryk- det var mig, blot ikke i rød kjole.

Søndag mødte næste hold ind til udtagelse, og søndagen gik på job med rigtig mange tanker på gårdsdagens oplevelser og spænding om det endelige udfald, men sørmer om vi ikke kom med!! Jeg var, og er stadig, helt oppe og svæve over dette.

Hvad er det dog vi har rodet os ud i?

Det ved jeg ikke helt, men jeg er spændt og forventningsfuld over de kommende oplevelser.

 

Disney og jeg er kommet på DK national team 3 sammen med DK FTCH Seahill High Wind Gunner´s Twig ført af Lars Mejlby og MPM-2014, DK FTCH Ellijas Dudley ført af Anette Huusmann. Et fornemt selskab tør siges.

Lars og Anette træner i forvejen sammen, så "vi" skal blot have indlemmet mig i flokken.

Lars og Anette har taget mig ind med åbne arme, og jeg er så hammerglad for "modtagelsen" og føler mig godt tilpas i deres selskab.

Den første fællestræning har været afholdt, og hvilken valuta vi fik for pengene! Jeg følte både Disney og jeg løftede os, og da vi dagen efter tog ud for at repetere er der ingen tvivl om Disney var ellevild af begejstring over at vise nogen af de ting han lige have taget til sig.

"Det her er træning"- det er hovedbudskabet på vores samlinger, og vi vil i tiden op til IWT arbejde på at få os til at stå så meget som en homogen masse som muligt.

 

Nu må vi se hvor langt det rækker, men glæden over det allerede opnåede kan ikke tages fra os:-)

 

/Jens

 

 

 

 

 

 

 

29-10-2015

 

En weekendtur til Bornholm skulle det blive til. Det var ellers uddebatteret for længe siden, men Heats "manglende" gøre begynderklassen færdig gjorde udslaget.

 

Vi tog over fredag og fik installeret os i en hytte på en campingplads. Lørdagen stod på først en dejlig gåtur med hundene på stranden, og så sightseeing resten af dagen i det dejligste vejr.

 

Søndag skulle slaget stå. Først Disney op i vinderklassen. Klassen var ikke speciel teknisk svær, men indeholdte efter min bedste vurdering, det som skulle til, og hundene var oppe i ca 30 min hvor de skulle holde koncentrationen.

Det kan jeg jo godt lide, at man ikke slipper igennem ved få min. indsats.

Jeg synes det var et fint oplæg som var lavet, med mange momenter til at bryde koncentrationen, og det med fin tråd med hvad som kan ske/ opleves på en rigtig jagtdag.

Fin Prøve:-)

 

Disney, det kvaj, løb ikke dybt nok på en enkeltmarkering. Det gav en del handling, hvor han dog lystrede, men jeg følte helt klart det måtte snerpe til og hvor han på lyksalig vis dukkede op med fuglen.

Resten af prøven gjorde han ganske udemærket, og jeg følte vi samlet havde gjort det rimelig godt, men var stadig helt med på, at hvis vi på nogen måder skulle kunne opnå en vinderplacering, så måtte den både være uden CK og bero på andres uheld.

 

Trunten, det kvaj:-), hende nåede jeg ikke at se fordi jeg var oppe med Heat imens. Hun skulle have sin debut i vinderklasse. Rikkes ide'var oprindelig, at det først skulle ske næste år, men jo dumt ikke at melde hende til også når vi nu alligevel skulle derover med Heat.

"De andre" sagde hun havde gjort det rigtig godt. Jeg kom netop som de var færdige, og blev mødt af en glad Beauty som lige skulle vise mig sin zumba af gensynsglæde. Hun havde det dejligt:-)

 

Finalen bestod af en pænt lang vand dirigering, hvor hundene skulle brydes af linien, og sættes i et søg.

En medtilskuer til finalen spurgte mig lige inden det var Truntens tur, "kan Beauty det? "

Jeg måtte tvivlende svare; den var lang, og Beauty- pigen er stadig meget ung, men det gik rigtig fint faktisk. Hun tæskede afsted 100% lige på, hang en lille smule fast i nogle rør/ siv hvor hun skulle op af vandet, og måtte have 2 "ud" før hun kom ordentlig fri af dem, og så gik det ellers stærkt igen- plask i vandet hjem med fuglen.

 

Beauty skulle ende med at stå som 3. vinder m/ CK, kun slået med 2 point af vinderen, et point fra Frank og fabelagtige Fay på 2. pladsen. Flot selskab, flot debut. Hun er en dejlig pige hende morens pige; hende er "vi" glade for:-)

 

Heat skulle vi med det yderste af neglene se om vi kunne få gjort færdig med begynderklassen i år, og det gik rigtig godt. Da jeg stod på ventelinien var det ikke optimismen som der blev delt mest ud af; man kunne ikke se markeringen på vandet; umuligt at komme i vandet; der var på det tidspunkt kun givet 1 første præmie- Vi havde nr. 15, måtte tage det som det var.

Vi kom til start; vandmarkeringen. Jeg kunne se kasteren og kiggede febrilsk efter hvad de snakkede om man ikke ville kunne se???

Jeg ville se om jeg kunne placere mig optimalt. Jeg fik anvist område, og vi fik kastet en stor hvid due klask på blankt vand lige i sylten, som lige i sylten! Der var ingen vegetation, grene etc i området, eller på vej til området, som kunne forstyrre udsigten til duen. Nej den blev ikke kastet så højt, det kunne man ikke derovre, det eneste åbne sted kasteren kunne stå, men igen, vi fik den lige i sylten på blankt vand.

Entre til vandet foregik over en stor sten, vi er jo på Bornholm, som gik ud i vandet. Heat gik ud på stenen, brød sig ikke om at gå i lige 100 på, så han trak lidt over hvor der var mere blødt afsæt til vandet og han gled stille i vandet, hvorefter han kløede på med fuld skrue.

Hjemturen ville han ikke have op af den sten, så han brød linien på returen for at finde, et for ham, mere egnet sted at komme op igen. Det gjorde "han for vildt" og jeg lige måtte kalde på ham, men fin løsning Heat, far er glad:-)

Landmarkering 100% lige på, koncentreret søg, hvor han gik i de anviste retninger og søgte selvstændigt op derfra for fuld skrue.

Jeg var ikke meget i tvivl om præmiegraden, men man skal jo aldrig føle sig for sikker, men det gik som håbet.

Jeg ved ikke hvorfor, men en svensker fortalte mig han havde taget tid på os; 6 min. havde Heat været om det. Han spilder ikke tiden den unge "mand"  :-)

Vi har haft vores trængsler undervejs, men jeg er dælermer glad for han fik gjort sig færdig i begynder- han fortjente chancen, og han udnyttede muligheden til fulde.

'

 

Det var en herlig weekend på Bornholm. Vi fik gode oplevelser med hundene, og nydt lidt fritid.

 

Tak for turen Sveske- det var hyggeligt at have jer tøser med

 

/Jens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

11-08-2015

 

Den store forløsning- Heat har fået sin 1, præmie i begynder- gråmulen er glad, hvilken lettelse:-)

Lørdagens B- prøve startede han også, gik lidt meget skæv af en markering, og jeg måtte støtte ikke helt lidt, men vi fik den hjem. I FS kunne han søge mere effektivt, men kræet samlede kaninerne op uden bøvl. En stor knude løsnede sig i min mave:-)

Det kan vi sq leve med; manglende rutine og ikke helt lige kunne løse en opgave, men at gå fra vildet: DET DUR BARE IKKE:-)

Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg kunne blive SÅ lykkelig for en 2. pr. , men det blev jeg; hvilke landvindinger han har taget.

 

Søndag til UHM. Heat lægger ud med 18 point, 20, 20 igen, for at slutte den indledende del af med 18 point i søget- hvoraf jeg må påtage mig en god del af skylden for de manglende 2 point (hvis man kan sige det sådan altså).

Heat gik med fin sikkerhed, og jeg kan med stor tilfredshed konstatere, at også hans hastighed på opgaverne er stigende i takt med hans større sikkerhed omkring opgaverne.

 

Næste post var en DB markering på linie, en tand for svært til vores nuværende niveau, men vi forsøgte. Ret hurtigt kaldte jeg ham af på nr 2 fugl. Han cyklede rundt i samme rille, og ja, jeg forsøgte, det gjorde jeg da, men det virkede ikke rigtig mine forsøg på at hjælpe. Næste trin skulle være at lægge hårdt pres på ham, evt et mirakels opståen. Mirakler ville jeg ikke vente på, og ej heller lægge mere pres, så jeg kaldte af.

Opgave var fair, ingen krummelyre eller noget andet stads. Der kan findes alverdens undskyldninger for ikke at løse den. Vores undskyldning er, at vores niveau endnu ikke er til den form for opgave.

 

Hvad vi alle ved er, at man aldrig må sammenligne med andre, men jeg har mødt hans to søskende, og de kan altså sagtens finde ud af tingene, såååå måske man skal kigge lidt op ad snoren for at finde de dybere årsager til tingene ikke altid helt er gået som jeg ville ønske det. Det behøver vel ikke nødvendigvis altid at være den lette løsning, at dømme "skodhund".

Heat og jeg har arbejdet rigtig meget på at komme ud af vores dødvande. Jeg har aldrig betvivlet hans evner det mindste øjeblik, og har nydt rigtig mange timer sammen med ham allerede.

Heat har løftet sig utrolig meget her den sidste lille måneds tid, og jeg ser med stor tilfredshed på hans fremgang. Jeg føler vi er nået til, hvor jeg måske godt kan træne mere koncentreret for at opnå den fornødne rutine.

 

Disney stillede moaren i vinderklasse på lørdagens prøve. Ikke den sværeste prøve, men alligevel tilfredsstillende at være med blandt de som blev udvalgt til finalen, og blandt de hunde også rimelig placeret.

Til gengæld gik det slet ikke i finalen. Disney fik på ingen måder markeret fuglen, og de måtte sammen ret hurtigt opgive ævred.

Disney virkede glad og veloplagt, lystrede Rikke rimelig fornuftigt- Rikke virkede også lidt glad- jeg er glad, jeg er glad over han kom med, og trods det prøven ikke var svær, glad for Disney får sluttet sin B- prøvesæcon 2015 af på nogenlunde fornuftig vis.

 

Jeg ville ønske jeg havde råd til at tage til Bornholm i oktober for om jeg kunne gøre Heat færdig i begynder. Jeg vil arbejde på det, men realistisk set, så skriger budgettet ikke på flere af de dyre ture i år, og Bornholm er den eneste prøve jeg p.t. vil have mulighed for at deltage på.

Sådan er det- der kan ikke være råd til det hele.

 

/Jens

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

01-08-15

 

Jeg var overbevist om, at Heat og jeg var nået til en fælles forståelse for hvad han skal gøre når han møder en kanin i det frie søg- det har vi muligvis også, men jeg må så have forsømt, at gøre ham opmærksom på, at denne aftale også gælder når han går med Rikke.

 

Vi var til b- prøve på Fyn i lørdags. Jeg skulle dømme åben, men ville gerne samtidig med have, at Heat fik mere prøveerfaring så Rikke havde indvilliget i at stille ham. Det var vist gået rimelig okay, altså borset fra han i første omgang gik fra kaninen (den torsk).

Vi har stadig vores 1. præmie til gode:-(

 

Kæft det er ringe!

 

/Jens

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

20-07-15

 

Region Midtjyllands flagskig; Vigsø weekenden løb af stablen den forgangne weekend.

Et hav af mennesker har stået på pinde for at få det hele til at gå op. Ingen let opgave, med tanke på det ikke kun indebærer, at afholde et par prøver, men også indkvatering og servicering på højt plan.

En WT med så mange deltagere har store logistiske udfordringer.

 

Vi valgte at stille vor tre prøvehunde, Disney, Heat og Beauty både lørdag til B- prøven og søndag til WT.

Disney skulle få sine debuts i vinderklasse, Heat i begynnder, og Trunten skulle holdes igang med åbenklasse.

 

Trunten leverede varen, fin 1. pr om lørdagen, og en placering om søndagen. Jeg så hende specielt på lørdagens B- prøve, hvor jeg med stor tilfredshed bemærkede mig, at hendes markeringer og anvisninger på dirigering fungere rigtig godt. Det gjorde det også om søndagen.

Dygtig pige:-)

 

Med stor forventning havde jeg set frem til at stille Disney i vinderklasse. Jeg var hjemmefra overbevist om, at vi nok ikke ville vinde, men vi kunne godt levere en forholdsvis fornuftig præstation som var en præsentation værdig.

Det gik helt galt... fra en fornuftig løsning på den ene post på lørdagens B- prøve, gik det totalt op i leg og fornøjelse for ham på den anden post:-(

Hold kæft et cirkus. Dette cirkus gentog sig på søndagens WT allerede på post 1, så jeg pakkede sammen, og sagde tak for nu.

Alle mine hunde gennem tiderne har fået lov at tosse rundt når vi går tur, men jeg har en stærkt forventning til dem, at de til enhver tid lystrer når jeg påkalder mig deres opmærksomhed. En form for stor frihed under ligeså stort et ansvar. Det har så vist sig at være lidt meget laissez-faire ledelses stil for Disney p.t.

Nok er han ung, en stor spradebasse, men jeg er alligevel overrasket over tåbeligt han kunne opføre sig.

Disney havde hovedet langt oppe i røven. Hold kæft det var ringe!

Jeg er direkte pinlig berørt over det vi begge dage leverede.

Det er mit ansvar Disney får en ordentlig opdragelse, jeg laster ham ikke selvom jeg synes han var røvtræls, men det varer lidt før han bliver stillet igen.

 

Heat skulle også i ilden. Tre ganske fornuftige markeringer leverede han, en  nydelig FVF, og en energisk start på FS, hvor han dog ikke rigtig synes han havde lyst til at tage kaninen med hjem!

I stedet fandt han en due, som han til gengæld kvitterede med at kyle 1 m foran mig. For mig var løbet kørt her, ingen grund til mere succes af den art. Jeg "insisterede" dog på han leverede duen helt hjem, men den løb han forbi, fandt ny kanin, som han heller ikke samlede op.

Sq en  noget slukøret mig. Vi sluttede med jeg fik lov til at gå ud med ham. Jeg viste ham pelsdyret, som han begejstret samlede op og logrende bar hele vejen hjem og leverede fint til hånd.

På søndagens WT var vi anderledes heldige, men der var heller ingen kaniner:-P

På lørdagens markeringer løb han meget direkte på nedfaldsstederne, og dette gentog sig på søndagens prøve. At en dummy, eller fugl, kan hoppe når den lander  har han ikke helt regnet ud endnu, men en meget meget direkte vej til alle nedfaldssteder viste han, - det ser godt ud, og for mig viste han rigtig gode takter.

Heat fik point nok til han også kunne blive placeret. Dog kun som nr. 6 , men det redde en del af æren efter en lidt kaostisk lørdag, og det ud af 49 hunde.

 

/Jens

 

________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

08-04-2015

En dejlig påske er vel overstået, og dagen på dagen herpå, sidder jeg stadig og glæder mig over hvor heldige vi har fået lov at være.

 

Datoer og ugedage er noget Rikke kan, jeg du´r  ikke til den slags, men jeg ved at vi samlet kørte 1613.4 km og havde 2 overnatninger i to forskellige hytter på to forskellige campingpladser.

 

Vi lagde ud med en WT i Region Centrum. Her var vi sat til stævne ret tidligt og vi traf det valg at køre over og overnatte dagen før.

Det var en kanon prøve; jamen det var det. Det var virkelig godt gennemtænkt. Alle poster var med mentalt pres på hundefører der skete alverdens ting; følg med!

Opgaverne var ikke så voldsom teknisk svære, men der var rigelig vi hundeførere kunne kludre op i. Kloge her lagde selv ud med at tænke, at her kan vi gøre en forskel. Det gjorde vi også. Disney lystrede pænt, hvor jeg så klarede størstedelen af de point vi satte til her….

Ellers gik det jo rigtig godt; Trunten blev slået af kun Disney med sølle tre point. Det er ingenting. En forkert prut og det havde set anderledes ud.

Dagen efter skulle vi møde kl. 11 på Fyn til B- prøve. Skæbnen ville vi kom op sammen, men det gik okay. Det tog de ikke nogen notits af. Det er kun, at når vi kommer ud vil vi gerne arbejde sammen end lige den der hjemmefra- men sådan var det.

 

Aftenen inden lavede vi let træning på vildt med dem. Og sikke en forskel det gør på vore hunde om det er vildt eller dummies. Lydigheden var ikke sådan heeeelt som vi begge synes vi kender vore hunde, men det gik… 1. præmie til dem begge.

Hjem og tage et par duer op og så i seng.

 

Dagen efter gik vi en dejlig lang slappe af tur med dem alle 4, gjorde lidt rent osv, og gik lige ud og trænede stop med hundene, på vildt, inden turen gik til Frederikshavn.

 

Eftersom der var lidt for mange hunde til en dommer i begynderklassen, havde jeg tilbudt at gå op med Disney som første hund, og så dømme lidt med i begynder.

 

Disney var stadig lidt ”Fynsk”- ikke sådan helt sig selv, men med det absolut yderste af neglene gik det. Man kunne godt have fundet belæg for at trække en pind, sådan samlet set, men det gjorde man ikke. Der var også gode sider, hvor Disney klart viste at han hører hjemme til en 1. præmie.

Vi har vores præmieringer til at gå videre, men om ikke andet, så viste denne prøve os med al tydelighed, at vi endnu ikke er mentalt klar til vinder.

Der må vi ikke være så påvirkelige af et par dages prøver, men oplevelserne har været gode.

 

Trunten skulle op som sidste hund. Det gik sq fint. Sikke et humør kræet var i. Hun er også stadig meget ung, og havde også lidt svært ved det frie søg. Et søg i, hvad jeg vurdere som hårdt terræn, og med ikke meget vildt. Et rigtig godt valgt område synes jeg, meget varieret, men hårdt.

Trunten løb lidt stærkt på dirigeringen, men stoppede prombte når hun blev bedt om det, så selvom hun løb lidt langt først den ene vej så den anden, så gjorde hun det i de retninger hun blev bedt om det. Hun var helt klart i bedre hånd end Disney havde været for mig.

Hendes markeringer sad lige i skabet så en 1. præmie til hende også.

 

Det er sq flot af Beauty. Første føling med åbenklasse giver en WT2. Og af to mulige forsøg på B- prøverne klarer hun kval til vinderklasse. For hende venter åben A, og også en god mængde mere hår på brystet, som kun tiden og erfaringen kan bringe os. Talentet har hun.

Det har været lidt hårdt for os og hunde, men det har gjort os alle en god del erfaringer rigere. Det er nok intet under, at vi synes det har været hver en kr. og km værd, men det har været godt for os, ikke kun præmieringsmæssigt.

 

Turen hjem fra Nordjylland var ikke så lang, synes Rikke, men hendes nye hvide sæl blev også født der mens vi var afsted. Og så gik kvævren med hvor smuk en hvalp han er, og hvilke fantastiske hvalpe der måske kunne komme ud af ham og Trunten. Jo jo, Sæby ligger nærmest i vores baghave:-)

 

/Jens

____________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

01.03.15

 

Sidste weekend var jeg på C- prøve med mine vidundere. Disney var nr. 2 i åben klasse, og fik sin 1. præmie og den gamle var også rimelig tilfreds med hans opgaveløsning.

Lille lorten havde jeg også meldt til, og jeg må erkende jeg var usikker på om det var nogen god ide´. Da jeg gjorde det, havde jeg bagtanken at få tilmeldt inden klassen var overfyldt, og evt melde fra hvis han ikke blev klar.

Det gjorde han ikke, han blev ikke klar. Den første markering ramte et træ i kastet, og jeg må oprigtig talt sige jeg heller ikke så hvor den landede- jeg sagde ingenting men sendte i håb om Heat var bedre vidende end jeg. Det så det ikke rigtig ud til, og efter lidt tøffen formålsløst rundt kaldte jeg ham hjem. Næste markering løb han faktisk pænt direkte ud til, men da han ikke snublede over den med det samme ville han trække over mod først kastede markering. Jeg kaldte hjem, og stoppede vores videre deltagelse. Fejlen ligger udelukkende hos mig, jeg var hverken sur, skuffet eller andet end at mine hunde ikke skal lære at tåge rundt på markeringerne, og efter at have gjort det, mener jeg ikke det er en god ide´ at gå direkte til FS med så ung en hund.

Jeg lærte, endnu en gang, på den hårde måde, ikke at stille hund hvis mavefornemmelsen fortæller noget andet. Heat brugte det meste af dagen på at snakke og hilse på andre, og han lignede oprigtig talt en som havde en dejlig dag stadigvæk- ligeom den gamle også havde det:-)

 

/Jens

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

25.01.2015,bestod Heat sin brugsprøve i fin stil. Nervøs var den gamle, hvilket ikke var gjort bedre af, at første gang jeg ville stille måtte jeg opgive tanken 2 dage før prøven fordi kræet pludselig havde bestemt sig for ikke at ville apportere!

Dagen før prøven gjorde han så sit spæde førte forsøg på, at lette ben og på dagen hvor prøven skulle have været, gik storesøster i løbetid. Der er som regel en forklaring på det meste, men jeg har ikke oplevet det her før. Jeg har så heller ikke før oplevet, at vi har en den mindste hund som både skal koncentrere sig om sin egen udvikling samtidig med storesøsters.

Brugsprøven kom i hus- jeg er glad, og jeg glæder mig til vi er klar til at entre på scenen for markprøver og WT.

 

/Jens

 

 

 

 

 

17-11-2014

 

Disney fik sin 1. præmie på åben A. Lige kønt det hele var det ikke, men det gik med hiv og sving.

Oprigtig talt var jeg en smule nedslået inden præmieoverraskelsen. Jeg gik også og dømte med indvendigt. Når jeg listede mangler op kunne jeg holde fast i en 1. præmie, men forventede skuffet at få en 2. præmie da han ikke var så pokkers god til at kapere drev fra to sider, hunde arbejdende alle sider fra, samtidig med velskydende skytter som leverede fugle til højre, venstre og midtfor.

Vilkårene er som de er, prøve og jagt var yderst velfungerende og velorganiseret, men Disney lystrede ikke stop og anvisninger helt spontant i disse situationer og jeg var ved at "hidse" mig selv op over, at det var sq da også træls jeg skulle komme ud for de opgaver, og jeg ikke helt synes det var helt fair et bedømmelsesgrundlag for en åbenklasse.

Som det "skulle" blev der set på de vanskelige vilkår denne del af afprøvelsen foregik under.

For øvrigt blev der fra dommerside dagen igennem tydelig lagt vægt på dette var en kvalitetsprøve og ikke en konkurrenceklasse. Det var mere os deltagere som måske hidsede os op til et niveau hvor en kvalitetsprøve ikke er hjemmehørende.

 

Disney startede sin træning i februar, han har på 9 måneder haft en fremgang der kvalificere ham til vinderklasse A og B.

Klar til vinderklasse er vi ikke, det ligger helt fast, men vi er kvalificeret:-)

 

/Jens

________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

10-11-2014

Nok har jeg før sat punktum for sæsonen, men det er ikke så let som sagt når det kløer, og der er tilmeldt til A- prøve, og vi har fået plads på Espe d. 17/11.

Region Sydjylland havde arrangeret AC prøve på Fyn, hvilken jeg var så heldig at få plads på med Disney- en prima chance for at mærke hvor vi står. Pragtfuld dag, jeg er jublende taknemlig for muligheden.

 

Rikke har brugt Disney på opsamlinger, og hver gang er hans "opførsel" selvfølgelig noget som bliver gransket og analyseret på, men det er skutte helt det samme som at stå med ham selv.

Denne prøve var Disney´s og min den første opsamling sammen.

 

Jeg skal ikke påstå jeg ikke oplevede situationer, hvor jeg ikke ser plads til forbedringer, men helt opgivet er han bestemt ikke:-).

På markeringerne synes jeg han var skarp og rimelig god kontakt på dirigering.

Disney er mega sensibel på kontakten med mig, - han glemmer ganske enkelt at det ikke kun er pjank og pjat det hele når jeg er i nærheden, og hver gang jeg kommer fra job bruger jeg gerne den efterfølgende dag til blot at gå en tur og få kontakten re- etableret gennem de naturlige indslag man oplever når man går frit i offentlig rum. Og derfor er nødsaget til at høre lidt efter af og til. Så det er nu normalvis ikke så stort et problem, og en situation jeg kan genkende fra mine forrige hunde også- "Far skal lige lande".

Det var der ikke lejlighed til her; jeg kom hjem torsdag, fredag brugte Rikke ham, og lørdag på prøve. Han var lidt fjern for mig på 1. og 2. såt, men stadig hvor han løste sine apporteringer sikkert. De resterende 4 såter følte jeg ham mere "på plads".

Nu har vi næsten hele ugen indtil næste gang sammen, og den vil jeg bruge på at kræse om ham, så han 100% ved "far er landet". Så må vi se hvordan det går :-)

 

/Jens

 

 

06-09-2014

 

UHM "overstået".

Dagen før stillede vi begge på B- prøve med delt succes. Tøserne gjorde det fremragende, men drengeholdet ikke helt spillede med.

Selve UHM blev en ganske kort forestilling for drengene, mens tøserne igen ikke forstod at beherske sig... ;-)

På post 1 mente Disney, at skytten så usædvanlig venlig ud, så han ville da lige vise hende den fine fugl han havde fundet inden han løb hjem til den gamle. Det får man ikke ros for, hvilket jeg godt forstår. Han blev også trukket for at søge på sin markering indenfor et område af ca. 1m fra nedfaldstedet i højt græs. Post to "smed" han fuglen og stod og rensede mund for det græs han havde fået med i opsamlingen. Shit happens, men det er bare ikke godt nok, og hvorfor i fænghullet skal det lige ske den dag!

 

Som jeg gerne ytrer mig; Hvis ikke de basale færdigheder er i orden, er det fuldstændig ligegyldigt, hvor godt din hund markere en tribble på 150m, og ellers kan løbe af h til og samle vildt op på fridressur, - fuldstændig ligegyldigt for de basale færdigheder SKAL bare være på plads. Ellers får du aldrig aldrig aldrig aldrig brug for de udvidede talenter, og hunden er ej heller anvendelig for mig på jagt.

Færdighederne hos mig og Disney var ikke på plads, hverken lørdag eller søndag.

Disney og jeg har haft en rigtig god sæson, med rigtig mange positive oplevelser, men sæsonen sluttede i netop dette øjeblik fuglen til UHM lå på jorden. Disney og jeg er gået i hi, med fokus på at opøve vores færdigheder i en så tilstrækkelig grad, at vi med god formodning kan gå en fornuftig åben B. Hver gang.

 

Truntemusen havde sin mor med på slæb om lørdagen, og trods det, og den silende regn, leverede hun endnu en sikker præstation.

Søndag gik de næsten hele vejen. Post 6 plukkede Beauty den ene markering og løb lidt rigelig langt på den næste. Med en fører som alt for længe tænkte; "mon ikke hun klarer det", uden at gribe ind, der gik tiden, for megen tid, og de løb tør for den.

Færten af den manglende fugl fik Zumbadronningen på vej hjem, men igen, det var for sent. Tiden var gået.

Sådan kan det gå.

Det var stadig en god præstation af Beauty, og det var stadig et sindssyg godt UHM.

I går lørdag skulle Beauty have sin sidste tur i begynderklassen. Det gjorde hun rigtig godt med en kritik, hvor der er lagt stor vægt på at udtrykke anerkendelse for effektivitet og samarbejde.

Joo, hun er skam en rigtig dygtig pige hende Truntemusen.

Tøseholdet går også i hi nu for at opøve færdighederne til åbenklasse. Det bliver heller ikke i år vi ser mere til dem.

 

Vi skal vel også snart se om vi kan få lidt styr på ham krudtuglen. Hvis han bliver ligeså skrap på prøver, som han er til at charme og splitte deres soveflydere ad, så bliver han svær at slå:-P

Han er et pragtstykke, og Rikke og jeg har en lille intern kamp om hvem der kan føre den hund bedst frem. Han er sq lækker, og jeg kan godt forstå Rikke gerne vil have fingrene i ham, men han er MIN;-)

 

Som næsten fortalt, så har vi en del træningsarbejde foran os inden den næste B- prøve sæson starter. Det går vi i gang med nu.

Tak for  i år, det har godt at komme i gang igen- vi ses til foråret:-)

 

/Jens

 

 

21-07-2014

Dobbelt weekend i Region Midtjylland overstået. B prøve lørdag og WT søndag. Stort arrangement, alt flot arrangeret af Region Midtjylland, som kun 2 uger efter IWT igen formåede at stable et kæmpearrangement på benene. Jeg ved ikke helt, hvad det er de kan, eller snarere, set i lyset af hvor svært jeg selv oplever det er at skabe initiativ, så misunder jeg deres regionssammenhold, hvor folk nærmest står på nakken af give en hånd med. "De" har sikkert også deres kvaler hist og pist med selviskhed, men "der ovre" er de gode til, at stå sammen om at få tingene til at fungere. Der kunne vi sjællændere virkelig godt skule til om vi kan suge noget til os.

 

Først Disney. Beauty kommer vi af gode grunde mere udførligt til senere. Lørdagens B- prøve var vores debut åbenklasse, en lidt mere udfordrende udgave af slagsens. Disney leverede varen, hvor set med egne øjne, den eneste af os to som kunne gøre noget bedre, det var mig!. Jeg tog mig selv i at stå og småstene lidt da han var i frit søg og tænkte "han gør det sq godt ham den røde". Han fik en flot 1. præmie og får at det ikke skal være løgn, kvitterede han med dommerens bedste hund også. Jeg havde i min vildeste fantasi ikke hverken forestillet eller drømt om det kunne ske, men jeg er glad, jeg er rigtig meget glad.

Søndagens WT var en debut i åbenklasse her også. Pu ha, en pæn udfordrende dirigering, hvor vi lagde ud med rod stort set fra starten af. Jeg har inden altid postuleret, at jeg vil kæmpe indtil dommeren stopper mig og ALDRIG selv trække min hund, men efter et utal af kommandoer, som aldrig helt virkede, indså jeg endelig at det niveau vi tilsammen har, ikke er nær tilstrækkeligt til at løse en opgave af denne karakter og jeg kaldte hjem. Sq en tam fornemmelse sådan at lægge en WT ud med et flot "0", intet mere at kæmpe for. Resten af dagen gik heller ikke sådan skide godt. Disney havde jeg suget tom på vores første post og han havde ikke rigtig mere i sig.

 

Som dommer har jeg selv givet et væsentlig antal "0" ´er, og dermed slukket andre folks håb og drømme, og de har stået i nøjagtig samme situation som jeg gjorde der. Jeg har før fået "0", men det er længe siden, og jeg har oprigtig talt sådan nu, at det har jeg egentlig ganske godt af at få genopfrisket; at opleve det på egen krop igen.

Gu´ er jeg ked af at se håbet så hurtigt blegne, men så er det heller ikke værre. Det vil helt afgjort ikke blive den sidste gang i vores karriere, hvor vi vil møde en opgave som vi ikke kan løse. Vi vil prøve at træne så det undgås, men helt undgå det kan vi ikke garantere.

 

Beauty pigen skulle træde sine første sko til på officielle prøver, og Rikke har med stor længsel set frem til det skulle ske. Inden lørdagens prøve var Rikke i et allerhelvedes dårligt humør- "Hun vil mig ikke, jeg får ALDRIG noget ud af hende".

Skal jeg lave en kop te til dig skat? "NEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJ". For pokker hun var pirrelig. Der var nerver af de helt store på spil, sjovt som det hele ændrede sig på et øjeblik da det var deres tur. Jeg så lige det sidste af deres prøve og det hele så ganske fornuftigt ud. Et storsmilende Rikke med sin fine sorte tæve kom ned for at vente på sin bedømmelse. Lige pludselig havde Rikke ALDRIG før oplevet så dygtig og samarbejdsvillig hund- hun gik endda så vidt, at sammenligne samarbejdet som den gang med Snusen ;-)

 

En flot flot bedømmelse, og jeg kunne genkende "min Rikke". Rikke og Beauty stod som dommerens bedste hund på dagen. Det er sq godkendt:-)

Søndagens morgenhumør var en smule bedre end foregående dags, men ikke helt godt, der var igen nerver på. Igen ændrede det hele sig i løbet af dagen. På deres første 4 poster havde de smidt kun 1 point, så tungen lige i munden:-)

De endte op med 97/100 point, a´ point med 1. vinderen, men mindre 20 taller end den. Det er sq også godkendt:-)

 

Campingvognen blev samlet pakket med 3 præmie dummies sponseret af dummyshoppen.dk og 3 sække foder fra hundeogkattefoder.dk.

Vi siger stor tak for de fine præmier. Dummierne vil blive bevaret som evig minde, foderet vil blive ædt:-)

 

Vi ved begge dårlige og gode dage vil komme, men det er nu sjovest at dvæle minderne ved de dage som var gode:-)

 

Den succes som vi selv synes vi oplevede i den forgangne weekend er kun mulig fordi andre arrangeret og ydet et offer.

Tak til alle jer som var med til at gøre denne weekend mulig.

 

/Jens

 

 

05-06-2014

Så kom Heat endelig "hjem". Rikke var i den forlængede weekend på en familietur til Spanien og derfor hentede vi ham først om mandagen. Jamen jamen, han kom os glad i møde, og hans hale kørte som en propel. En dejlig frokost havde Annette og Peter anrettet, og efter den var alvorens time kommet. Rikke tog ham med ind foran og han lagde sig nogenlunde pænt i dyngen af tæpper hun havde lagt til ham, inkl. det håndklæde med duften af mor Soko. Ikke en lyd kom fra ham, det var kun Rikke som hvinede lidt når han satte tænderne i hende. Midtvejs Fyn vågnede han op og efter en god snuse/ tissepause fortsatte vi vor færd. Vel hjemme skulle vi til den grumme intro til  de nye venner. De var selvsagt meget interesseret i hvad som sad der, men tabte hurtigt interessen, på nær lige Disney som så frygtelig gerne ville lege med ham.

Disney har en gammel sikkerhedssko han elsker at fjolle rundt med, og den dingler gerne fra ham mens han svinger vildt rundt med den. Den prøvede han uden held at lokke Heat til at tage fra ham, og næste træk var at hente en stor bold, og da Heat ikke greb efter bolden, droppede Disney den lige ned i hovedet på ham som "du må gerne få den". Trods de gode hensigter virkede det lidt voldsomt på Heat at den store krabat lå og rullede og gjorde sig til, men med lidt fælles hjælp fra Disney og mig, lykkedes det at få Heat med på lidt fjant. Disney er alt for fjantet til de må være bare 2 sek. alene, men det går fint når jeg lige er der til at minde ham om at slappe lidt af, og han er helt ellevild af begejstring når Heat gider løbe efter ham. Der er Beauty en del mere rolig. De tager også nogle ture, hvor man tydelig fornemmer Beauty ved hun skal være forsigtig. I går stod Heat og gravede for fuld skrald  i grusbunken, og Percy gik stille hen og gravede lidt forsigtigt med den ene fod også, for ligesom at lege lidt med ham. Lidt reservation i starten til alle labberne i går delte flyder og selv opsøger ham for at putte og lege.

Ellers går dagen jo med stadig tilvænning og forsigtig intro til at være alene. Den sidste er lidt ubehagelig synes jeg, men ingen vej udenom. Tilvænning til miljø vil jeg sige var godt på plads mandag aften, og tirsdag morgen var der fuld skrald på, og i går grænsende til et "pu ha":-)

 

Han er en glad lille dreng og meget meget kælen. Fuld knald på grænsende til det der "pu ha" , meget meget kontaktsøgende og alligevel modig nok til at rumstere over det hele på egen hånd, kærlig og elsker at ligge og gasse den mens man bliver kløet på maven.

 

 

 

          

 

 

 

Heat er kommet lidt uden for nummer, men når chancen for det du gerne vil have byder sig så må den gribes uanset farve og race. Jeg er sq glad, jeg synes jeg har fået en dejlig hundehvalp (til).

 

/Jens

 

 

20-05-2014

Hvor skal vi starte, der har været en del oplevelser, men logikken må være de ældste først.

Disney stillede i påsken på WT på Ørumgård. Vi var ikke så mange deltagere, måske derfor vi fik det, føler jeg, lidt mere for pengene, men set herfra var det et overflødighedshorn i opgaver som maksede både hund og fører ud. Sværhedsgrad og opgaver i den lidt mere enkle ende kørende op til et niveau som jeg vurdere præcis og dygtigt kørt lige til grænsen og ikke over. Vi gik derfra med en 2. vinder, det er jeg glad og stolt over, men det udbytte jeg sætter mest pris på er, at jeg følte jeg havde fået en rigtig god tur igennem vridemaskinen.

 

Træningsweekend sidst i april med David Letham er det også blevet til. Et arrangement som Pernille Lillevang, Tommy Langelund og Danny Fraser havde sat i søen.

Det var noget Rikke ville, jeg sagde bare, så gør vi det. Oprigtig talt anede jeg ikke hvem gutten var inden dagen; jo, jeg havde set billeder på Pernilles hjemmeside hvor han blev præsenteret og han havde vist vundet et eller andet stort.

Vi var tilmeldt som tilskuere, men da muligheden for at deltage med hund bød sig tilmeldte jeg Disney.

David havde taget fruen med, Stefanie. Hun er vist også kendt.

Jeg siger ikke dette for at nedgøre deres præstationer, men jeg sætter mig ikke ret meget ind i hvad der sker andre steder end lige herhjemme. Men det blev bestemt et bekendtskab værd, hold da kæft en energi der er i de to mennesker! Fuld skrald på hele dagen, højt humør og smittende passion. Jeg havde ikke en skid at gøre til den træning med Disney, vi faldt fuldstændig igennem, men jeg fik i den grad en mental overhaling. Der er ingen lette genveje, hårdt arbejde er du gal hvor de træner meget, keep it simple, konsekvens, kontakt, kærlighed,  bliv ved bliv ved bliv ved.

Stakkels kræ til Disney, men jeg håber det på den lange bane lønner sig for ham også. Vi har været ude og smånusse lidt med de teknikker som vi fik forevist, og jeg synes Disney har løftet sig. Han er blevet en lidt mere teknisk stærk på nogle områder hvor det har haltet lidt. Det største udbytte har været, at jeg føler jeg kan spore en større arbejdsglæde i ham- vi fortsætter ud af samme spor:-)

Et besøg hos Heat og den weekend inkl. mandag var længe brugt.

 

Bededagsferien bød bl.a. på et besøg i det nordjyske. Hvalpene er nu 6 uger og det var tid til om vi kunne se hvem af drengene som var Heat. Tror det er klar logik for de fleste, at med den geografiske afstand som er til ham, er vi endnu mere nød til at forlade os på Anette og Peters observationer. Vi får gladelig levende beskrivelser, men budskabet har været at der ikke er megen forskel på de to drenge, heller ikke af udseende.

Vi kommer derop og møder en Anette som lettere "fortvivlet" forsøger at holde styr på flokken, specielt den blå han som hun måske nok mener er lidt længere fremme i skoene. Vi kommer ud på græsset, hvor de små tøffer rundt. Jeg ligger ned og den blå kommer rendende, dels for at lege og så krøller han sig rundt for at blive nusset. Jeg vil også gerne se den anden lidt, men den blå er simpelthen ikke til at slippe af med, ej heller selvom Rikke gerne vil holde ham lidt. Han maser sig på, og selvom han også tager en lille afstikker i ny og næ med de andre, så vil han hellere mule os end at deltage i mælkebaren da den åbner. Jo, han render derhen, men hov, jeg blev vist ikke helt færdig med at mule ham den gamle tyksak. Anette byder på kaffe og mens hun er inde går jeg afsides for mig selv og den blå et pænt stykke uden for haven. Der er gode grønne arealer og jeg sætter kræet ned. Jeg må grine højlydt af den lille tyksak som farer rundt, sikke en fest! Der er kun lige når jeg stopper op og lægger mig ned så kommer han rendende og giver mig en omgang, ellers følges han pænt med mig uden at vise andre tegn end glæde.

Inde i haven igen er det ved at være tid for en lille lur for de andre så vi kommer dem i hvalpegården. Der går et øjeblik så har den blå og den røde tæve kravlet ud og står klar til mere fest. Den anden dreng og pige ligger og sover. Jeg hælder mere og mere til "blå", men må erkende at jeg der tænker det måske er brormand vi skal vælge og ikke ham her festaben, men han er jo ikke til at slippe af med!

Han finder dog ro og da han gør det, tager jeg ham op, og efter lidt stille nusseri falder han i dyb søvn på min arm. Jeg fik aldrig hilst ligeså meget på den anden dreng, men jeg får den der gode følelse i kroppen af at det her er er helt OK:-)

 

I lørdags havde Region Centrum UWT og eftersom jeg skulle dømme åben B søndag, tog vi en familietur ud af det, med besøg i Aalborg fredag, UWT lørdag, mig dømme åben og Rikke stille Beauty og Disney i begynder søndag. Det er lidt dyrt at komme ud og dømme på den måde, at lave det hele om til et privat anliggende, men for mig og Rikke er det nok den eneste løsning for at nå alle de ting vi gerne vil, og så må det blive sådan.

Fredag har vi snakket om, og lørdag skulle Beauty have sin debut i prøvemiljøet. De lægger ud med et søg. Man er to hunde oppe, dog kun een som arbejder. Det ene udgangspunkt er lidt mere åbent til skoven der skulle søges i end det andet er. Beauty er ikke helt hærdet nok til det udgangspunkt som hun skulle sendes fra. Beauty var ikke den eneste med den mangel, men det hjælper Rikke lige godt. 3 point går de derfra med og en lidt nedslået Rikke. Hun føler afgørelsen er helt OK, og at hun har fået de chancer som skulle til, men 3 point er sq nedslående som første kontakt med prøveverdenen. Resten af dagen har de væsentlig bedre succes med 20,20,20,19.

Disney vandt begynderklassen med 98 point ud af 100, 8 point foran nærmeste konkurrent, og det var en meget meget glad Jens som på hans vegne modtog de fine sponsorgaver fra Dummyshoppen og Gilpa:-)

Hvis Beauty havde fået et andet udgangspunkt til søget havde hun formentlig slået Disney, og undskyld mig, det går altså virkelig ikke...... ;-)

 

Søndag skulle jeg som allerede fortalt dømme, og Rikke skulle stille vore to vidundere i begynderklasse. Under besigtigelse af prøverne kunne jeg og de andre dommere konstatere at vildet ikke var tilstrækkelig optøet til vi kunne starte en afprøvning. Gode råd var dyre, og vi enedes om at udsætte prøven mens alt vildet blev indsamlet og vi kunne danne os et overblik om det var muligt at starte helt eller delvist. Desværre var der dømt permafrost og en B prøve var ikke længere en mulighed. Flere andre muligheder blev debatteret, men det bedste tilbud der kunne kommes med i stedet for den annullerede B- prøve var en C- prøve på dummies. Til alt held lå dummierne fra gårsdagens UWT der stadig så denne mulighed var til stede. Jeg forstår frustrationen hos deltagerne; jeg var for så vidt selv en af dem. Rikke og jeg har hverken økonomi eller ambitionsniveau til vi spendere flere tusinde kroner på to uofficielle prøver i det jyske, hvor jeg tilmed er "hjælper" den ene af dagene.

Jeg kunne ligesom ikke rigtig tillade mig, at være en af de som valgte at forlade stedet, og trods den lidt sære følelse der skulle bearbejdes gik dagen skam hen og blev helt god. Vi er begge glade for vi var tilstede.

Vi er alle mennesker og mennesker fejler. Nogle gange er der aldrig en der opdager en skid, andre gange slipper vi lige nøjagtig afsted med det, andre gange går det helt galt. Skuffelsen har vi alle som skal bearbejdes, men er er en ny dag i morgen... fuck det, der er ingen døde.

DRK har handlet hurtigt og konsekvent efter prøven. Jeg har kun ros og respekt overfor de som sidder og varetager ledelsen af vor klub.

 

Nok om det, tilbage til prøven. Rikke får 1. præmie på begge hunde og hun mener nok, at den med Beauty er en kende bedre end den med Disney. Hun var oppe hos Kresten med begge hunde, min tidligere så gode ven Kresten. Han tillod sig at skrive "vel ført" på kritiksedlen på Disney... tsk ... tsk;-)

 

/Jens

 

 

20-04-2014

 

I går endnu en B- prøve i det jyske som Møllerup Gods venligst lagde terræn til.

Jamen det gik skide godt, 1. pr. og bedste hund hos sin dommer. 1. pr. er succeskriteriet for os, men vi tager gerne mere med hvis det endelig er:-)

Den gamle her var nervøs for om vi skulle ryge ind i en stime med dårlige afleveringer og dårlig vildtbehandling, men min uro blev i den grad gjort til skamme. Der er vel altid lidt smuds efterladt i hjørnerne, men han var sq go´ og i det store hele synes jeg kræet artede sig perfekt på en prøve, som jeg vurdere, lå i den mere vanskelige ende af skalaen.

 

Efter torsdagens skuffelse havde vi fredag to korte træningspas, hvor vi i morgenens træningspas gik i haven og legede sår´n lidt pæn vild leg med dummien, men hvor vi trods den løsslupne stemning, fokuserede 212.000% på pæne afleveringer. Om eftermiddagen tog vi en laaaang bagudsending på kaninen, og lavede en vandmarkering med måske 50m til vandet i pænt vanskeligt terræn at forcere.  Begge eftermiddagens opgaver løste han til UG og vi holdt inde med det.

I alt det her, er jeg nok allermest glad over, at vi let og med få midler kom på sporet igen. En trend jeg vil håbe fortsætter i al evighed:-)

 

Jeg havde i min vildeste fantasi ikke turde håbe på sådanne oplevelser, og jeg svæver i en rus af glæde og begejstring over de oplevelser min lille hund allerede nu har givet mig. Vi har været oppe, jeg har været nede og vi har rejst os igen- flere slag vil komme, men jeg er totalt oppe og ringe af begejstring lige nu, og jeg har igen fået gejsten :-)

 

Tusind tak for alle lykønskningerne, og tusind tak til alle jer dejlige mennesker for gode oplevelser.

 

 

 

I morgen atter en prøve- jeg må bruge dagen i dag til at samle mig så jeg igen kan fokusere:-)

 

/Jens

 

 

18-04-2014

 

I går en dejlig lang køretur til Skive, hvor Region Midtjylland var vært for et vellykket arrangement, altså, det har jeg grund til at antage det var, for vi var der ikke selv så længe igen, men indtrykket af prøven var godt:-)

 

En fin begynderklasse stillede vi i. Markeringer er som de næsten altid er, men det frie søg var lavet i 3 momenter med indlagt FVF mellem markeringer og søgene. Jeg kan godt lide den omstilling hundene skal igennem, og jeg kan rigtig godt lide når en prøvelægger forstår at lave en prøve med små finurligheder som virker oplagte og realistiske når man står i det. På denne her prøve havde de fundet et areal, hvor man kunne følge en cirkel rundt. Det fungerede rigtig godt, og prøvens tilrettelæggelse og udførelse har jeg kun gode ord at sige om:-)

 

Til gengæld er jeg ikke ovenud imponeret af vidunderet jeg havde med mig. En lidt hurtig aflevering fra vandet, tja, kunne undskyldes som fumleri, men ikke i min verden, det var sjusk. I det første søg samlede han kaninen spontant op, tabte/smed den et par meter fra mig, og fortsatte hjemad. Jeg måtte sige "apport den" før det gik op for ham at han manglede noget. Hjemme ved mig smed han den i afleveringen. Det er jeg absolut ikke tilfreds med. Prøven gjorde han fint, men jeg er stærkt utilfreds med han udviser sådan en form for ukoncentration og umodenhed.

 

Der er en dag igen i morgen, og der håber vi på anderledes succes:-)

 

/Jens

 

 

15-04-2014

 

Hvilken herlig weekend det var:-)

B- prøve i Sydsjælland og Disney skulle have sin debut i begynderklassen, og det gjorde han godt, 1. præmie og sin dommers bedste hund. Blev gråmulen glad? Ja, de tror jeg lige, at jeg gjorde:-)

Nogen siger "bare en begynderklasse", ja ja der er ikke meget i den, men det er sq stadig vigtigt læring og der er ikke rigtig noget af alt det her som er "bare" for mig. Med fare for at lyde kvalmende selvfed, så gik Disney også godt og jeg, som nok er vores hårdeste kritiker, havde ikke noget jeg kunne klandre præstationen for. Det var en fantastik fornemmelse at føre ham; en af de dage, hvor lavmælt "plads, bliv, mark, apport, tak" var de eneste nødvendige ord. Et "dygtig" blev også klemt ud, mest fordi det at det var han:-). Han var med mig hele vejen, og det han skulle klare på egen hånd spildte han ikke unødig tid på. At føre ham var en berusende behagelig følelse som strømmede gennem kroppen som jeg ikke har oplevet længe.

Træerne vokser ikke ind i himlen, der er prøver foran os, og vi må bevare fokus. Det er så en kende sværest for Disney eftersom lillesøster i går besluttede sig for, at gå i løbetid. Påskeferien ændrede på et øjeblik karakter. Frem for en tur over påsken med campingvogn og prøver bliver den holdt hjemme i vante omgivelser.

Staruthén er meldt fra, men jeg tager stadig af sted på de enkelte dage. Det er ikke de forudsætninger vi oprindelig meldte til på, der bliver en del kørsel men det er der ikke rigtig noget at gøre ved, og vilkårene for at få en tæve i huset kendte vi på forhånd. Lidt rigelig skidt timing frøkenen lægger for dagen, men vi må søge at få det bedste ud af alle situationer :-)

/Jens

 

 

11-04-2014

Først; en lillebror til Beauty er på vej. Historien er lang og snørklet. Den lidt kortere version er, at da vi i sin tid "bestilte" Beauty, var det lang tid før hun overhovedet blev parret og, klog som geniet her gerne er, tog jeg det som givet, at Peter ville bruge sin egen Sejer på Soko. Det gjorde han så ikke, men til gengæld fik Rikke den netop kombination som for hende var det optimale. Jeg var stadig mere opsat en hvalp Sejer X Soko, og jeg lagde i al stilhed billet ind på en dreng ved næste parring, som jeg vidste ville blive "min" kombination. Et ønske som kun er vokset efter vi fik Beauty hjem. Hold da k*** en starut, hun er godt nok skæg:-)

For at sige det lige ud, lød det ikke til Rikke var skide meget begejstret over min ide´, så jeg slog det mere eller mindre hen som uopnåeligt, men med en vis ærgrelse.

 

Lørdag kom de små til verden, 2 drenge og 2 piger.

Mandag aften skrev Peter en sms til mig, "sidste chance". Uhh, den måtte jeg lige sove på, og dagen derpå gik med heftig snak og sms med Rikke om emnet.

Vi har for så vidt rigelig antal hunde, men Rikke fortæller mig, at nok havde jeg talt meget om det, men hun havde ikke opfattet det som jeg var oprigtig seriøs, "for, du er jo til golden", men hvis jeg så gerne ville have den hund synes hun jeg skulle tage den. Tjo, der findes da mange fine goldens, men jeg er nået dertil, hvor selve racen ikke længere er så vigtigt for mig. Jeg ser på hvilken type hund som tiltaler mig, og træffer mine valg derudfra. Nok har jeg en unghund, men Heat er en "må have" hund for mig, og så må man slå til når chancen er der, og denne chance vil ikke komme tilbage.

 

Nu lå landet sådan, at jeg var på job og dårlig kunne ringe mere rundt den mandag, så jeg bad Rikke formidle svaret.

Det gjorde jeg af to årsager; dels det faktum at jeg var beskæftiget jobmæssigt, men også fordi, Rikke står meget alene med al besværet herhjemme, så jeg ville give hende den absolut sidste mulighed for at bakke ud.

Men.. jeg fik en sms; "du er lige blevet far til en sort rumraket".

Så nu skal jeg have en lillebror til Sta- Ruth:-)

Kuldet får temaet "rumraket", efter deres fars kælenavn i det nordjyske. HEAT-2X er en dansk rumraket, og han vil i daglig tale blive kaldt "Heat".

 

Disney har været forbi dyrlægen til den helt store udredelse. Han er kernesund, men hans så nydelig formede hofter er meget løse, Jeg er anbefalet, at få bygget flere muskler på ham, og så prøve igen. Det gør jeg så, altså bygger muskler på, og de skulle gerne komme af sig selv nu han er begyndt at blive trænet, men jeg ved sq ærlig talt ikke om jeg gider flere fotograferinger. Jeg er oprigtig talt lidt træt af den slags. Jeg kommer heller aldrig helt til 100% at forstå, hvordan man kan vokse sig fra en arvelig lidelse, ligesom jeg heller ikke kommer til helt at forstå, hvordan man som feks 8 årig kan være øjenlyst hvert år, være fri, få en skade i øjet af en gren som kommer svippende, og så har man pludselig en arvelig lidelse.

Nok om det, Disney er som han er, C- hofter eller ej.

 

Disney har skam været på prøve:-) WT og C- prøve, begge i begynderklasse. Det var herligt at komme ud igen, jeg trængte VIRKELIG til det. Jeg havde så småt nået derhen til, hvor jeg oprigtigt tvivlede på om jeg egentlig interesserede mig for det hele længere, om jeg ikke hellere bare ville gå på jagt og nyde det, men al tvivl blev skovlet til side fredag inden WT. Jeg fik så at sige ikke lukket et øje natten inden, og jeg havde en helt aldeles pragtfuld dag. Disney bestod med 81/100. Jeg fik ikke brug for Kleenex til at tørre øjnene med den dag, men alt i alt nogenlunde tilfreds med ham. Hans miljø tilvænning halter, og så har  jeg med selvsyn fået klasket i fjæset, at jeg skal lægge mere fokus på at være mere præcis med de korrekte afstande, og ikke som nu, hvor jeg blot udser mig opgaver i terrænet som jeg vurdere er passende for hans niveau.

Søndag var vi på C- prøve. Jeg havde grundet frafald af hjælpere tilbudt mig, velvidende det ikke er optimalt både at føre hund og hjælpe samme dag, men han får ikke miljøtilvænning af at blive hjemme. Hans markeringer her var lige i skabet. Det frie søg lå op ad hvor der blev sendt fra i vinderklassens finale, med en højlydt handling og fløjten dernedefra, og det er Disney altså ikke stærk nok til at kapere. Et eks. er hvor han skulle til at samle en fasan op, og der i det samme blev råbt "NEJ"- gæt selv resten;-) en forvirret lillemand som ikke anede sit levende råd. Stopfløjt som han reagerede på, og et "UD" fik ham til at løbe aht.

De ting plus han virkede træt fra dagen før, gjorde at hans søg faktisk ikke var særlig godt. Det er satmer ikke let for dommeren, at skelne hvad som er hvad, men han vurderede søget som tilfredsstillende.

Som jeg opfatter situationen, er det force majeure, selvom det var lidt noget kolort er der sq ikke nogen noget at bebrejde noget for. Det gik jo godt alligevel, og jeg fik ham miljøtrænet + 1. pr.:-)

Next step er B- prøve i morgen, og i påsken tager vi på turne i Jylland, hvor vi stiller både Disney og Sta- Ruth på både WT og B. Og et indlagt hvalpe kig på lillebror:-)

 

/Jens

 

 

25-01-2014

 

Jagtsæsonen er overstået for vores vedkommende. Vi har virkelig bemærket det vakum som Snusen har efterladt. Til trods for det, har stakkels Percy kun haft stress en enkelt kortvarig periode. Rikke har, som altid, nydt de mange gode timer i den friske luft, og den gamle her har siddet misundelig tilbage. I år har jeg ikke været ude og drive. Det skyldes vi selv har fået de to små som jo også skal passes, samt at jeg er kommet med i et konsortie. Det har været pragtfuldt at komme ud med kanonen igen, og jeg har virkelig nydt de gode timer med de andre på fællesjagterne og alene stunderne med riflen. Det jagtlige udbytte har for mit vedkommende ikke været så stort endda, men oplevelsesudbyttet har været pragtfuldt.

 

Beauty går mest bare og er Beauty mens hun nyder sin ungdom og undersøger den store verden. Træningen foregår ganske stille og roligt med små landvindinger, men der er ikke lagt alverden af timer i hende endnu. Brugsprøven kommer når den kommer, og hun er klar når hun er klar. Det får vi ikke stress over. Men hold kæft den hund kan rende! Det er helt vildt så stærkt hun kan løbe.

Vi har ingen terminer for hvornår vore hunde skal være klar til det ene eller det andet. Vi har kun det ene formål, at have en vidunderlig tid med vore hunde.

Og det er hun god til at hjælpe os med at nå:-)

 

Vi har oplevet den første løbetid, og da de 5 uger var gået, var vi ”lettede” og synes egentlig ikke det var så slemt som måske frygtet var. Det var faktisk gået helt okay, men så bestemte fruentimmeret sig for at prøve det en gang til. Meget blev læst og mange rådført, men alligevel kørte vi til dyrlæge for om noget var galt. Det var der såmænd ikke, men dyrlægen konstaterede hun var i løbetid, og det var det.

2.omgang var en lille smule mere hård for drengene om end perioden ikke var meget mere end en god halvanden uge.

Percy og Disney gik de første dage i cirkler om sig selv, og ville hverken spise eller drikke.

Efter et par dage var længslen efter at lege med lillesøster større end alt andet, så Disney og Beauty kunne ligge og mundhugges og daske til hinanden gennem gitteret, og når de endelig kom sammen, var Disney så begejstret at han glemte alt om løbetid og kun tænkte på at lege.

Disney er stadig lidt stor og klodset til den fine lille pige, men hun kan såmænd sagtens sætte ham på plads. Det ser helt vild sjovt ud når de jagter hinanden og hun bider sig fast i halen på ham. Den virker hver gang, han bliver nærmest flået til jorden. Ellers er de to ret enige om mange ting. Det er sjovt at snaske i alting, grave store huller og ellers bare smadre haven og være hundehvalp. De har megen glæde af hinanden.

 

Disney fik sin brugsprøve i september sidste år. Dejligt at få den på plads. Nu venter vi med en vis længsel til det bliver april og prøverne starter. Jeg er meget spændt. Vi kører jo ikke decideret begynderklassetræning, men forsøger at modne ham til fremtiden lidt længere ude end bare nu og her.

Men han går vel helt okay. Ikke den hurtigste hund jeg har haft, men hans lidenskab og passion for jagt er stor. Det eneste stykke vildt jeg har set ham tøve lidt ved, var en stor måge. Ellers har jeg præsenteret ham for de fleste arter ved at lægge dem ud til en tilbagesending, og det har fra første færd siddet lige i skabet.

Som fortalt er han måske ikke den hurtigste hund jeg har haft, men den bedste af næserne sidder så til gengæld nok på ham. Det er helt vildt som han kan trække færter, og han vender på en tallerken for at følge en fært op. Jeg har set ham være så sikker på sin næse, at han med et spring ”angriber” dummien for tidligt. Det kan blive rigtig rigtig godt når han får en bedre timing.

Han har været med på sin første jagt også, hvor han gik FVF hos mig det meste af dagen. Der var et par gange jeg slap ham for at  han kunne stresse lidt af, men uheldigvis støvede han lynhurtig råvildt op som han synes skulle motioneres.

Det var absolut ikke planen, så der blev lidt langt til næste pause, hvor han så til gengæld på under 10 sek lettede 3 fasaner fra 3 forskellige steder. Den ene røg ned og landede i noget krat måske 20 m ude på vand. Lidt øv, men ingen anden hund i nærheden så vi prøvede på den, og Disney dukkede kort tid efter op med sin første anskydning og det fra vand. Skudt af farmand. Det var sq et stort øjeblik:-)

Sammenlignet med Beauty er Disney en smule mere pjattet og barnlig. Han er en god lille dreng- meget meget kærlig og kontaktsøgende.

 

Vi skal snart have dem HD osv. undersøgt. Disney er gammel nok til det allerede. Diskussionen ”hvad gør vi hvis” kører på fuldt blus, men jeg tror konklusionen bliver at vi beholder dem begge hvis det er. Disney har aldrig rigtig haltet og det har Beauty heller ikke, så hvis den er helt gal tror jeg ikke de har gener.

Vi håber og tror det bedste.

 

/Jens